خواص آب هندوانه
خواص آب هندوانه
يك ليوان آب هندوانه ٢٠ درصد نياز روزانه به ويتامين C را تامين ميكند
هندوانه برطرف كننده التهآب و عطش، سازنده و رقيق كننده خون و به
خاطر دارابودن سلولز زياد دير هضم و نفاخ است. به گزارش ايسنا هندوانه
منبع غني ويتامين A) به شكل بتاكاروتن ) و ويتامين C است. اين ميوه
پرفايده التهاباتي را كه دربيماريهايي نظير آسم، تصلب شرائين، سرطان
روده و التهآب مفاصل وجود دارد، از بينميبرد. همچنين منبع خيلي خوبي
از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي بنام ليكوپن است. ليكوپن يك رنگدانه شيميايي
است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در هندوانه ميشود و اثراتضد اكسيداني
قوي دارد. اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكالهاي آزادرا
خنثي ميكند. راديكالهاي آزاد مولكولهايي هستند كه باعث تخريب بسياري از
بافتهاي بدن ميشوند. از جمله اثرات تخريبي راديكالهاي آزاد در بدن
ميتوان به اينموارد اشاره كرد:
1- باعث اكسيده شدن كلسترول ميشوند، در نتيجه كلسترول به ديواره
رگهاي خوني ميچسبد و ميتواند باعث بروز حملات قلبي و سكته شود.
2- باعث انقباض وبسته شدن راههاي تنفسي و در نتيجه تشديد حملات آسم
ميشوند
3- باعث افزايشالتهابات ناشي از استئوآرتريت1 و آرتريت روماتوئيد
2 ميشوند، در نتيجه تخريب مفاصلرا در اين شرايط بيشتر مي كنند.
4- باعث آسيب سلولهاي ديواره روده و تبديل آنها بهسلولهاي سرطاني
ميشوند. خوشبختانه ويتامين C و بتا كاروتن بعنوان آنتي اكسيدان هايقوي
( كه هر دو در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، راديكال هاي آزاد را
به دام انداخته و از اثرات مخرب آنها در بدن جلوگيري مي كنند. يك ليوان
آب هندوانه 20درصد نياز روزانه به ويتامين C و 14 درصد نياز روزانه
به ويتامين A را تامين ميكند. اين ميوه به دليل دارا بودن ويتامينهاي (آ) و
(ث)، براي افراد گرم مزاج بسيار مفيد است؛ معده را تقويت كرده و به
كساني كه ناراحتي معده دارند، مصرف آب آنتوصيه ميشود. خوردن
هندوانه در ناشتا مناسب نيست و بهتر است كه بعد از غذا ميلشود. مغز تخم
هندوانه از بين برنده كرمهاي موجود در معده و روده بوده و پوست سفيد
هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار مؤثر است. هندوانه با 92 درصد آب
براي كليه مفيداست. پزشكان قديم از جمله ابنسينا براي بيماريهاي كليه
خوردن هندوانه را تجويزميكردند
منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )