خواص آب هندوانه

 

يك ليوان آب هندوانه ‌‌٢٠ درصد نياز روزانه به ويتامين C را تامين مي‌كند

 

هندوانه برطرف كننده التهآب و عطش، سازنده و رقيق كننده خون و به

 

خاطر دارابودن سلولز زياد دير هضم و نفاخ است. به گزارش ايسنا هندوانه

 

منبع غني ويتامين A) به شكل بتاكاروتن ) و ويتامين C است. اين ميوه

 

پرفايده التهاباتي را كه دربيماريهايي نظير آسم، تصلب شرائين، سرطان

 

روده و التهآب مفاصل وجود دارد، از بينمي‌برد. همچنين منبع خيلي خوبي

 

از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي بنام ليكوپن است. ليكوپن يك رنگدانه شيميايي

 

است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در هندوانه مي‌شود و اثراتضد اكسيداني

 

قوي دارد. اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكال‌هاي آزادرا

 

خنثي مي‌كند. راديكالهاي آزاد مولكولهايي هستند كه باعث تخريب بسياري از

 

بافت‌هاي بدن مي‌شوند. از جمله اثرات تخريبي راديكالهاي آزاد در بدن

 

مي‌توان به اينموارد اشاره كرد:

 

1- باعث اكسيده شدن كلسترول مي‌شوند، در نتيجه كلسترول به ديواره

 

رگهاي خوني مي‌چسبد و مي‌تواند باعث بروز حملات قلبي و سكته شود.

 

2- باعث انقباض وبسته شدن راههاي تنفسي و در نتيجه تشديد حملات آسم

 

مي‌شوند

 

3- باعث افزايشالتهابات ناشي از استئوآرتريت1 و آرتريت روماتوئيد

 

2 مي‌شوند، در نتيجه تخريب مفاصلرا در اين شرايط بيشتر مي كنند.

 

4- باعث آسيب سلولهاي ديواره روده و تبديل آنها بهسلولهاي سرطاني

 

مي‌شوند. خوشبختانه ويتامين C و بتا كاروتن بعنوان آنتي اكسيدان هايقوي

 

( كه هر دو در هندوانه به مقدار فراوان وجود دارند)، راديكال هاي آزاد را

 

به دام انداخته و از اثرات مخرب آنها در بدن جلوگيري مي كنند. يك ليوان

 

آب هندوانه 20درصد نياز روزانه به ويتامين C و 14 درصد نياز روزانه

 

به ويتامين A را تامين مي‌كند. اين ميوه به دليل دارا بودن ويتامين‌هاي (آ) و

 

(ث)، براي افراد گرم مزاج بسيار مفيد است؛ معده را تقويت كرده و به

 

كساني كه ناراحتي معده دارند، مصرف آب آنتوصيه مي‌شود. خوردن

 

هندوانه در ناشتا مناسب نيست و بهتر است كه بعد از غذا ميلشود. مغز تخم

 

هندوانه از بين برنده كرمهاي موجود در معده و روده بوده و پوست سفيد

 

هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار مؤثر است. هندوانه با 92 درصد آب

 

براي كليه مفيداست. پزشكان قديم از جمله ابن‌سينا براي بيماريهاي كليه

 

خوردن هندوانه را تجويزمي‌كردند

 

 

 

منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )