تاثير عناصر مختلف بر مركبات تو علايم كمبود آنها :
تاثير
عناصر مختلف بر مركبات تو علايم كمبود آنها :
ازت (N) : باعث تسريع
ظهور گلها و شكوفه دادن درختان در برابر شده و نقش مهمي در باز شدن جوانه
هاي برگي و بارور شدن تخمدان دارد ، در صورت كمبود برگها سبز روشن شده
و پس از مدتي شروع به ريختن كرده و شاخه ها كوتاه مي شوند . ميوه
ها كوچك و رنگ پريده باقي مي مانند .
فسفر (p) : ضخامت پوسته
را كاهش مي دهد ، باعث شيرينتر شدن ميوه و افزايش بازار پسندي
آن مي گردد . اگر گياه با كمبود فسفر مواجه شود ، برگهاي پير سبز
تيره شده و سرشاخه ها خشك مي گردد ، تعداد شكوفه ها و ميوه
ها نيز كاهش مي يابد و پوست ميوه ها ضخيم مي شود .
پتاسيم (K) : عمدتاً بر
رنگ يموه اثر داشته و باعث نارنجي شدن آن مي گردد . مقدار ويتامين
C را افزايش داده
و ريزيش ميوه ها را از درخت كاهش مي دهد و اگرگياه
كمبود پتاسيم داشته باشد ، نقاط صمغي روي برگ ظاهر مي شود كه به تدريج
بزرگ شده و سياه يا قهوه اي مي گردد . و ميوه ها خشن ، بدرنگ و كم آب
مي شود.
http://www.keshavarzi.com/images/hefz/9_4_small.jpg
منگنز (Mn) :در واكنشهاي
آنزيمي گياه نقش داشته و به فتوسنتز
نيز كمك مي كند . در صورت كمبود كمبود منگنز حاشيه برگهاي جوان سبز روشن شده و
اطراف رگبرگها سبز تيره باقي مي ماند . با شديدتر شدن علايم كمبود نواحي سبز كم
رنگ روي برگ گسترش يافته و لكه هاي سفيد رنگي روي آنها پديد مي آيد .
بر (B) :به عنوان
تنظيم كننده عمل مي كند ، اثرات ناشي از كمبود كلسيم را به تاخير مي اندازد ولي
نمي تواند جايگزين آن شود . اگر گياه با كمبود بر مواجه شود
لكه هاي آبگز روي برگهاي جوان ظاهر مي شود كه بعداً قهوا اي يا خشك مي شود .
رگبرگها ضخيم و شكافدار ،ميوه ها كوچك و چروكيده شده و ماده صمغ مانندي داخل
آن جمع مي شود.
http://www.keshavarzi.com/images/hefz/9_1_small.jpg
روي (zn) : بر رشد شاخه
هاي جوان تاثير داشته و جوانه هاي برگ و گل را افزايش مي دهد . در صورت
كمبود روي جوانه هاي برگي باد كرده ولي باز نمي شوند ، برگها
باريك ، نازك و روشن تا سفيد هستند . اين مجموعه به شاخه ها حالت مشعلي و لختي
خاصي مي دهد كه اصطلاحاً به آن كچلي درخت گفته مي شود پوست ميوه
ها كلفت ، سفيد ، ضخيم و ميوه غير قابل فروش مي شود
منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )