مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان مرکزي گفت: استان مرکزي يکي از قطب‌هاي مهم توليد نهال زيتون و انار در کشور است.
علي‌اصغر زارعي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه مرکزي - افزود: در حال حاضر در استان شش واحد کارگاه قارچ با ظرفيت يک‌هزار و 100 تن در شهرهاي ساوه، تفرش، آشتيان و اراک وجود دارد که توليدات آنها علاوه بر رفع نياز داخل استان، به ساير استان‌هاي مجاور هم فرستاده مي‌شود.
زارعي ادامه داد: سطح زير کشت باغات استان مرکزي 51 هزار و 102 هکتار است که از اين سطح 10 هزار و 929 هکتار آن باغات نهال و 40 هزار و 173 هکتار را باغات بارور تشکيل مي‌دهد.
وي با بيان اينکه کل توليد محصولات باغي استان در سال گذشته 100 هزار تن بوده است، اظهار کرد: مهمترين محصولات باغي استان شامل انگور، پسته، انار، بادام، گردو، سيب، هلو و زيتون است.
زارعي تصريح کرد: انار، پسته و کشمش محصولات باغي استان است که جنبه صادراتي به خارج از کشور را دارند؛ از طرفي جايگاه بعضي از محصولات باغي استان در سطح کشور از جمله انار از نظر سطح زير کشت مقام دوم کشور، پسته مقام ششم، انگور مقام نهم و گل و گياه در رتبه دوم کشور است.
مدير باغباني جهاد کشاورزي استان مرکزي ادامه داد: سطح زير کشت باغات استان به تفکيک شهرستان شامل ساوه، زرنديه، اراک، شازند، تفرش، خمين، دليجان، کميجان، آشتيان و محلات است.
وي افزود: اقداماتي که در زمينه افزايش توليد در محصولات باغي استان انجام مي‌شود، شامل طرح اصلاح و احياي باغات ميوه سردسيري، طرح اصلاح و توسعه باغات زيتون و طرح محصولات صادراتي است.
مدير باغباني جهاد کشاورزي استان مرکزي در پايان به خبرنگار ايسنا گفت: با توجه به اينکه قرار است در برنامه پنجم توسعه 100 هزار هکتار گلخانه در سطح کشور احداث شود، در اين صورت توليد محصولات گلخانه‌اي استان مرکزي هم افزايش خواهد داد و از آنجايي‌که کشور ما با کمبود شديد آب روبه‌رو است، بايد يکي از توليدات استان به سمت محصولات گلخانه‌اي گرايش پيدا کند چرا که، در گلخانه‌ها مي‌توان با آب کمتر، توليد محصولات را 10 برابر کشت‌هاي معمولي افزايش داد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )