گياه اريكا و نگهداری ومراقبت از آن
گياه اريكا و نگهداری ومراقبت از آن
سطح زمین را به وسیله شخم و دیسک و ماله کاملا نرم نموده و سپس آن را بسته به نحوه کشت کرت بندی و یا پشته بندی می کنند ، عرض پشته ها حدود 20 تا 25 سانتی متر ، فاصله سیرچه ها در کشت پشته ایی بین 10 تا 15 سانتی متر می باشد ، ضمنا در موقع کاشت سیر بایستی دقت شود که عمق کاشت زیاد نگردد سیرچه هایی که عمیق کاشته می شوند کم محصول می گردند بدین معنی که عملکرد مزرعه سیر بستگی زیادی به کاشت سیرچه دارد برای اینکه عمق کاشت از حد لازم تجاوز نکندسیرچه را بین 3 انگشت میانه و سبابه و شست گرفته و در خاک نرم مزرعه فرو می کنند عمق کاشت بسته به نوع خاک 3 تا 5 سانتی متر می باشد در موقع وجین باید دقت نمود که ریشه صدمه نبیند و عملیات را سطحی انجام داد.
کود :
نوبت اول کود قبل از کاشت و نوبت دومدر اوایل فروردین ماه به هنگام سبز بودن از نیترات آمونیوم استفاده می کنند.
میزان بذر در هکتار :
اگر فاصله خطوط بین 20 تا 25 سانتی متر و فاصله سیرچه ها 10 تا 12 سانتی متر و میانگین وزن هر سیرچه را 1 گرم در نظر بگیریم میزان بذر در هکتار حدود 400 تا 500 کیلوگرم می باشد.
آبیاری سیر :
در مناطق خشک و مناطقی که سیر محصول تابستانه است و غده ها را در تیر و مرداد برداشت می کنند احتیاج به آبیاری دارد در این صورت فاصله بین نوبت های آبیاری 6 تا 8 روز است در سال های خشک آبیاری از 20 فروردین ماه و در سال های مرطوب و بارانی از 20 اردیبهشت و یا دیرتر شروع می شود و در اواخر خردادماه آبیاری سیر قطع می شود.
وجین :
زراعت سیر به یک الی دو نوبت وجین نیاز دارد چون ریشه های سیر سطحی است گاهی به جای وجین از کاه به منظور پوشش و خفه کردن علف های هرز استفاده می شود.
بیماری سیر :
بیماری های مهم سیر اغلب قارچ ها هستند که به برگ و غده آن حمله می کنند و دیگری زنگ سیر است.
آفات سیر :
1 - مگس سیر
2 - کرم سیر
منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )