خربزه

 

ارزش تغذيه اي خربزه

 

خربزه ميوه اي شيرين، لذيذ و گواراست كه انواع گوناگوني دارد و بهترين آن خربزه خراسان است.

رسول گرامي اسلام (ص) در بيان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زينت هاي زمين است، آب آن از رحمت الهي، و شيريني آن از بهشت است. همچنين مي فرمايند : خوردن خربزه پيش از غذا، بدن را مي شويد و بيماري را از بدن ريشه كن مي كند.

از امام علي عليه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب مي كند و ادرار را افزايش مي دهد.

ايشان مي فرمايند : خربزه ده خاصيت دارد:

1- خوردني است.

2- آشاميدني است، چون آبدار است.

3- ميوه است.

4- گل است ( زيرا بويي مطبوع دارد ).

5- شيريني است ( زيرا داراي قند زياد است ).

6- روده ها و معده را شستشو مي دهد.

7- معده و روده را پاكيزه مي كند.

8- سبزي است.

9- دواي درد است.

قسمت هايي از اين ميوه كه در تغذيه و پزشكي استفاده مي شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست ميوه.

خواص درماني خربزه

1- خربزه داراي ويتامين A است، از اين رو در ترميم و تجديد سلول هاي بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصيت ادرارآور بودن در بيماري هاي سنگ كليه و مثانه مفيد است؛ دراين بيماري ها بايد نمك و فلفل كمتر خورده شود.

3- خربزه سرشار از ويتامين هاي A ، D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصيت مليّن، براي معالجه يبوست تجويز مي شود.

5- اگر گوشت خربزه را له كنيد و به صورت مرهم روي سوختگي هاي سطحي پوست بدن بگذاريد، آن را معالجه خواهد كرد.

6- تخم خربزه براي سرفه حاد، درد سينه و حلق و تب هاي شديد مفيد است.

7- خربزه باعث افزايش شير در زنان شيرده مي شود.

8- مغز تخم خربزه ي بو داده طبيعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ي بو داده داراي خاصيت ادرار آور، نرم كنندهو افزايش دهنده ميل جنسي است.

 

 

10- خربزه براي اشخاص مبتلا به سل ريوي و كم خوني مفيد است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن مي كند و بيماري استسقاء ( احساس تشنگي دائمي ) را درمان مي نمايد.

13- خربزه به هضم غذا كمك مي كند و رودل را برطرف مي نمايد.

14- خوردن 8 گرم دم كرده ي پوست خشك شده ي خربزه ، سنگ مثانه را دفع مي كند.

احتياط لازم در مصرف خربزه

1- مصرف زياد خربزه باعث نفخ مي شود، در نتيجه در ناحيه معده و روده ايجاد درد مي نمايد.

2- بايد خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زيرا در غير اين صورت توليد اسهال و ورم روده مي كند.

3- خوردن خربزه كال در كساني كه معده ضعيف دارند، توليد اسهال مي كند. همچنين خلط را مي افزايد و براي سينه درد و سرماخوردگي مضر است.

 

 

 

منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )