خواص چندی از گیاهان دارویی
1. گل «بادرنجبويه »: ضدتشنج است . به درهم ريختگي وضع عصبي ، افسردگي و خستگي روحي پايان مي دهد. دم كرده 10 تا 15 گرم برگ و گل «بادرنجبويه » در يك ليتر آبجوش درمان تشنج هاي عصبي است كه مي توانيد يك فنجان پس از هر غذاي اصلي بنوشيد. اين دم كرده براي درمان سرگيجه ، تهوع ، دلشوره و بيخوابي هم مفيد است .
2. گياه «به ليمو» يا «ورون »: «به ليمو» ضدتشنج و آرامبخش بوده براي رفع دلهره و تشويش و نگراني دايمي مفيد است . در صورتي كه دچار خستگي روحي و ترس و تپش قلب و اضطراب هستيد نوشيدن چاي ورون را به شما توصيه مي كنيم .
بدين منظور يك قاشق مرباخوري از گياه را در يك ليوان آب جوش دم كرده با عسل ميل كنيد. اگر قبل از خواب اين چاي را بنوشيد در رفع بي خوابي موثر است .
3. پياز: فسفري كه در پياز موجود است براي انجام كارهاي فكري و ضعف و فرسودگي جسمي و عصبي مفيد است . اشخاصي كه دچار بي خوابي هستند اگر شب ها همراه با غذاي خود پياز بخورند زودتر و آسوده تر به خواب خواهند رفت . براي درمان حمله هاي عصبي پياز را از وسط دو قسمت كرده جلوي بيني برده و نفس هاي عميقي بكشيد، موثر است .
4. گل بابونه : ضد سردردهاي عصبي ، ميگرن ، سردردهاي ناشي از خستگي و مقوي اعصاب مي باشد. دم كرده يك قاشق مرباخوري گل بابونه در يك ليوان آب جوش كه با عسل يا نبات شيرين شده براي اين منظور مفيد است .
5. براي تقويت اعصاب : گياه اكاليپتوس : دم كرده 20 تا 50 گرم برگ اكاليپتوس در يك ليتر آب جوش كه كمي شيرين شده صبح و ظهر و عصر و شب براي تقويت اعصاب مفيد است و اثر شفابخش دارد.
6. مصرف سماق براي اعصاب مضر است .
7. كاهو: مصرف كاهو را در مورد معالجه و درمان عصبانيت ، بي خوابي ، دردهاي اعصاب ، ميگرن ، تپش قلب ، سردردهاي عصبي به كار مي برند.
8. زردآلو: ميوه يي است كه براي اعصاب مفيد بوده و آن را تقويت مي كند به همين جهت به كساني كه اهل مطالعه و تعمق هستند و كارهاي فكري دارند مصرف آن توصيه مي شود.
9. گوجه فرنگي : خوردن روزانه چند گوجه فرنگي براي درمان خستگي مفرط و زودگذر مفيد است .
10. عدس : عدس به علت داشتن ويتامين هاي إ و آهن ، كلسيم ، پتاسيم و منگنز مصرف آن به كساني كه كارهاي سنگين و سخت بدني مي كنند و همچنين اشخاصي كه كارهاي فكري انجام مي دهند توصيه مي شود. خوردن عدسي به سيستم عصبي كمك مي كند.
11. اگر احساس كرديد خسته ايد، اشتها نداريد، چين هايي به صورت تان افتاده و رنگ چهره تان زرد شده است . يك «پياز» درشت را كه چهار قسمت شده است در 3 فنجان آب بجوشانيد تا پياز بپزد و يك فنجان آب از آن باقي بماند و صبح ناشتا آن را بنوشيد.
منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )