استخراج كلاژن از پوست مرغ
محصولات فرعي حاصل از توليدات طيور به غير از استفاده جهت تهيه خوراك دام به فرآوردههاي با ارزش ديگري تبديل نميشوند. اخيراً اساتيد دانشگاه كبك (Quebec) و نيز پژوهشگران مركز تحقيقات و توسعه كشاورزي و خواربار اين ايالت در كشور كانادا طي پژوهشي از پوست مرغ به منظور استحصال كلاژن به عنوان يك محصول ارزشمند در صنايع گوناگون استفاده كردهاند. به اين منظور محققين فوق ابتدا پوست مرغ را چرخ كرده و سپس به منظور استخراج چربي تا دماي 40 و يا 60 درجه سانتيگراد حرارت دادند. بعد از جداسازي مكانيكي، كلاژن باقي مانده در فاز جامد با استفاده از پپسين و يا اتيلنديامين استخراج گرديد. سپس با استفاده از روشهاي SDS PAGE ، نشانداركردن با آنتيژن، تعيين باقي مانده تيروزين و نيز كاربرد ميكروسكوپ الكتروني، تيپ I و III كلاژن جدا و شناسايي گرديد. تمامي محتوي كلاژن پوست متعاقب حرارت دادن فاز جامد در 40درجه سانتيگراد جدا شد. ميزان استحصال طي روندهاي گوناگون متفاوت بود و با استفاده از پپسين ميزان 9/38 درصد كلاژن و با استفاده از اتيلنديآمين ميزان 1/25 درصد از كلاژن پوست استخراج گرديد. نسبت تيپ I و III کلاژن با استفاده از پپسين معادل 4/74 به 8/19 درصد و در مورد اتيلنديآمين 4/62 به 7/31 بود. از نتايج اين آزمايش چنين استنباط گرديد كه پوست مرغ يك منبع بسيار مناسب جهت استخراج كلاژن با كيفيت عالي ميباشد
منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )