انواع خامه - فراورده های شیر
خامه قسمتی از شیر است که از نظر مقدار چربی شیر غنی بوده و با عمل خامه گیری از شیر جدا می شود.
با توجه به استاندارد ملی ایران انواع خامه برحسب میزان چربی و نوع مصرف به قرار زیر است :
2-1- خامه : حداقل چربی آن 30 درصد وزنی است .
2-2- خامه سبک: حداقل میزان چربی این نوع خامه 18 درصد وزنی است .
2-3- خامه قنادی : میزان چربی این نوع خامه 35-28 درصد وزنی است .
2-4- خامه غلیظ : حداقل میزان چربی در این نوع خامه 45 درصد وزنی است .
2-5- خامه ترش: فرآورده ای است که از تخمیر خامه 18 درصد چربی توسط مایه های لاکتیک حاصل می شود. میزان اسیدیته این خامه 6/0 درصد برحسب اسید لاکتیک می باشد.
منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )
+ نوشته شده در ۱۳۸۹/۰۱/۳۱ ساعت 16:38 توسط مهندس محمد اکرم ایرندگانی
|