توت سیاه یا شاه توت

 

گونه های Rubus و هیبرید های مجتمع

گونه ی شاه توت که اجداد خیلی دور ما با آن آشنا بوده اند، Rubus pinnatus است. میوه های سیاه براق خودش را در حاشیه های جنگل ها تولید می کند. گونه های متعدد شاه توت، مختص مناطقی می باشند که مستقیماً از میان اروپا و آسیا امتداد دارند ( برخی از گونه ها در این مناطق، محلی یا ناحیه ای می باشند ). شاه توت ها افزوده ی فصلی مفیدی برای رژیم غذایی ما می باشند. شاه توت ها خیلی خیلی به تازگی، اهلی یا خانگی شده اند، شاه توت های جنگلی، همیشه در سیاج بند ها یا ردیف خاربن ها و حاشیه ی درختزار ها یا جنگل ها موجود بودند، و برخی از گونه ها، علف های هرز مهاجم چراگاه ها و مزارع بوده اند، بنابراین، تصور این که آنها را عمداً بکاریم، احمقانه به نظر می آید. اما با افزآیش شهر نشینی، دسترسی به توت های جنگلی خیلی کاهش یافت، و از اواخر 1860به بعد، تلاش هایی شد تا نهال های توت جنگلی بزرگتر و بهتری را پیدا کنند تا بویژه در آمریکا، آنها را به باغات بیاورند. آن از هیبرید های طبیعی در آمریکا، و از گزینش و پیوند زنی بین گونه های جنگلی در اروپا می باشد که اکثر شاه توت های بازرگانی ما از آن ناشی می شود. منصفانه خواهد بود بگوییم که شاه توت های امروزی، خیلی از توت های جنگلی متفاوت نمی باشند، بجز در اندازه.

 

شاه توت ها تاریخ مصرف خیلی کوتاهی دارند. آنها با دست به دست کردن و حمل و نقل، آسیب می بینند، و گیاهان امکان دارند تماماً در معرض معدود بیماریهایی باشند. زمانی که شرایط مطلوب می باشد، آنها خیلی خیلی پر بار می شوند. عرضه ی تازه ی توت ها، بالتبع نسبتاً پر خرج و هزینه می باشد.

 

در 21 میلی گرم از ویتامین C در هر 100 گرم، شاه توت های تازه، منبع خیلی سرشاری از ویتامین C می باشند.

 

شاه توت ها در معیار سنجی برای شناسایی میوه ها و سبزیجاتی که خیلی غنی از آنتی اکسیدان ها می باشند، در رده ی چهارم قرار دارند. آنتی اکسیدان های طبیعی، " اسید فنیک " در شاه توت ها، اینطور تشخیص داده شده است که دارای خواص آنتی اکسیدان های قابل مقایسه با انگور تازه و انگور قرمز می باشند. بطور جالب توجهی، مطالعات بعدی شاه توت ها را اینطور نشان داد که چهارمین رده ی تراکم آنتی اکسیدان بالا را دارا می باشند، در کارآیی شیمیایی حقیقی در جلوگیری از اکسآیش در سلولها، دومین می باشند. اکثر فعالیت این آنتی اکسیدان ها، در بخش آبدار می باشد.

 

مطالعات آزمایشگاهی نیز اظهار می کنند که برخی از توت ها می توانند میزان بالای کلسترول LDL ( لیپوپروتئین کم چگالی )، بیماریهای قلبی، سکته و تصلب شرائین را کاهش دهند. شاه توت ها نظر باینکه بالاترین اثر بازدارنده ی LDL را دارند، مورد آزمآیش قرار گرفته اند.

 

 

منبع: مرکز مقالات کشاورزی