روش تکثیر زعفران

 

تکثیر زعفران از طریق ایجاد پیازچه هایی که از پیاز مادر تولید می شود صورت می گرد . پیاز زعفران در ماههای تابستان به صورت غیر فعال و راکد در زمین باقی می ماند و رشد دوباره جود را در حدود پایان تابستان شروع می نماید . بر طبق گزارشات موجود چندین واریته شناخته شده در کشور های مختلف کشت می شود .

 

 

نیاز های اکولوژی

 

این گونه گیاه ی مقاوم به خشکی است و در طول دوره رویش به 4 تا 5 نوبت ابیاری نیاز دارد . زمین مورد نظر باید افتابگیر باشد ، خاک هایی با بافت شنی لومی با زهکشی برأی ان مناسب می باشد . ph  مناسب 7 ـ 5/7 می باشد .

 

 

ترکیبات شیمیایی

 

زعفران دارای مواد چرب ، املاح معدنی و اسانس های فراوان می باشد . رنگ زعفران مربوط به ماده ای به نام کروسین است که در ان وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف بیش از حد ان برأی حیوانات کشنده است .

 

 

طعم و عطر

 

بو و طعم تند و قوی ان به علاوه خوشبویی زیاد ان جالب توجه می باشد .


 

 

 

منبع: مرکز مقالات کشاورزی