میوه ها و خواص آن ها(1)
پرتقال:
پرتقال فوق العاده مقوی و دارای عطر مطبوع و دلپذیری است. آب پرتقال شامل منابع سرشار ویتامین های آ و ث و کاروتن و مقدار کمی ویتامین های ب1، ب2، ب6، ای، کا، بیوتین، اسید فولیک، اینوسیتول، نیاسین، و یازده اسید آمینه است. از میان مرکبات که همه مفیدند پرتقال و نارنگی از همه مفیدتر می باشند و حاوی مقدار فراوانی از مواد معدنی شامل: کلسیم، مس، کلر، فلورین، آهن ، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است. پرتقال به دلیل دارا بودن ویتامین پ که مقوی عروق خونی است یکی از میوه های ارزشمند محسوب می گردد.این میوه باعث رفع سوء هاضمه ،بی خوابی و اضطراب و... می باشد. پرتقال بزرگترین عامل تصفیه ی خون است و برای کلیه امراض مخصوصاً اسکربوت و خونریزی های شدید و تشنجات فوق العاده مفید می باشد.عصاره ی پوست پرتقال دارای خاصیت ضد یبوست است و گاهی در کیک سازی مصرف می شود.
توت فرنگی:
عصاره ی این میوه بسیار خوش طعم و مقوی است. طبیعتی سرد دارد و دارای گلوکز، سلولز و املاح معدنی مانند سیلیس، آهن، کلسیم، فسفر،برم، منیزیم، ید، سدیم، نمک و مواد چرب و مقدار زیادی ویتامین ث و کمی ویتامین ب12، وآ و مقداری روغن در دانه های آن است. امروزه از شیره ی توت فرنگی برای شادابی و جوانی و لطافت و جلوگیری ازپیدایش چین و چروک و پیری زود رس پوست استفاده می شود. خوردن و مالیدن آن بر روی پوست باعث شادابی و لطافت پوست می شود. این میوه اشتها آور است و بدن را تقویت و مایعات بدن را حفظ می کند و در درمان یبوست و گلو درد و درمان اختلالات کلیوی و جوش صورت و روماتیسم و ضعف اعصاب مفید است.
خیار:
خیار میوه ای است که دارای آب زیاد می باشد.این میوه دارای ویتامین های ث و آ می باشد که خاصیت درمانی خوبی دارد از جمله: نرم کننده پوست و دفع چین و چروک آن، اسهال آور و مؤثر در رفع تشنگی و آرام کننده ی اعصاب و رماتیسم و دفع آفات و مواد زائد بدن است.
|
انرژي |
8 كالري |
|
كلسيم |
25 ميلي گرم |
|
|
پروتئين |
0.6 گرم |
پتاسيم |
160 ميلي گرم | ||
|
مواد چربي |
0.1 گرم |
ويتامين آ |
250 واحد | ||
|
مواد نشاسته اي |
2.5 گرم |
سديم |
6 ميلي گرم | ||
|
فسفر |
30 ميلي گرم |
ويتامين ب 1 |
0.03 ميلي گرم | ||
|
آهن |
0.2 ميلي گرم |
ويتامين ب 2 |
0.04 ميلي گرم | ||
|
ويتامين ث |
7 ميلي گرم |
ويتامين ب 3 |
0.2 ميلي گرم |
|
خرمالو: یکی از میوه های مقوی و نیرو بخش است. این میوه یگانه میوه ای است که دارای 30٪ مواد هیدروکربنه بوده و از این لحاظ بر تمامی میوه ها برتری دارد. ویتامین های موجود در خرمالو:آ، ب و ث و... می باشد و دارای املاح معدنی: پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، و مالیک اسید، قند ساکارز می باشد. خواص درمانی این میوه: تقویت کننده معده، ضد فشار خون، ضد سرفه و ضد تب است.