ارتباطات سنتي و لزوم توجه به آن در فعاليت هاي ترويج كشاورزي

ارتباطات سنتي و لزوم توجه به آن در فعاليت هاي ترويج كشاورزي - دكترعباس نوروزي ـ كارشناس ترويج كشاورزي

 

مقدمه
توسعه و خاصه توسعه روستائي و كشاورزي به عنوان آرمان و كمال مطلوب مطمح نظر جميع كشورهاي جهان سوم مي باشد . نيل به اين مهم همچون هر مقصد و منظور ديگري مستلزم بهره گيري از ابزار و ادوات و يا فراهم نمودن شرايط مورد نياز است . يكي از اين موارد كه در طي دو دهه اخير توجه خاصي به آن معطوف شده است مقوله “ارتباطات” مي باشد .

ادامه نوشته

تكنولوژي نوين در مديريت مزرعه

كشاورزي دقيق، تكنولوژي نوين در مديريت مزرعه

 

بي شك مساله غذا و امنيت غذايي يكي از اساسي ترين و مهمترين چالش هاي عصر حاضر و آينده است. اٿزايش جمعيت جهان از يكسو و استٿاده از حداكثر وسعت زمينهاي قابل كشت، مسير حركت بشر را از تلاش در جهت اٿزايش سطح زير كشت به سمت اٿزايش عملكرد در واحد سطح سوق داده است. و لذا متخصصين علوم كشاورزي سالهاست كه دو موضوع «به زراعي» و «به نژادي» را به عنوان استراتژي هاي اصلي و كلي جهت تامين آينده غذايي بشر برگزيده اند.

ادامه نوشته

ارزشيابي مشاركتي روستايي

يا ارزشيابي مشاركتي روستايي ( آئيژ عزمي )

 

هر گونه كار ترويجي و هر گونه نياز سنجي براي اجراي يك پروژه روستايي نياز به شناخت از مسايل و گرد آوري اطلاعات دارد . در كار ترويج جهت كسب اين اطلاعات و ارزشيابي در مورد پروژه ها از روش هاي مختلفي استفاده مي شود . در گذشته اين شناخت و يادگيري از سطح روستا به كمك روش هاي پيمايشي صورت مي گرفت. محقق پرسشنامه اي را در سطح روستا تهيه مي كرد و با جمع آوري اطلاعات آن به جمع آوري اطلاعات از روستا مي پرداخت.

ادامه نوشته

تاريخچه تشكيل استاندارد در ايران

تاريخچه تشكيل استاندارد در ايران

هسته اوليه موسسه استاندارد نخستين بار در سال 1304 در وزارت تجارت، فلاحت و فوايد عامه شكل گرفت. بعدا اين نهاد به وزارت اقتصاد ملي و نهايتا به وزارت بازرگاني منتقل شد. تشكيلات موسسه استاندارد ايران نخستين با با شرايط كنوني در در سال 1339 تشكيل و همان سال به عضويت سازمان جهاني استاندارد درآمد. ISO در سال 1325 تشكيل گرديد.

ادامه نوشته

عوامل موثر بر مديريت پايدار آب در بخش كشاورزي در استان همدان

عوامل موثر بر مديريت پايدار آب در بخش كشاورزي در استان همدان

 

 دکتر حشمت اله سعدی            علي طيبي، دانشجوي رشته ترويج و آموزش كشاورزي

چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسي عوامل موثر بر مديريت پايدار آب در استان همدان مي باشد. مديريت پايدار آب عبارت است از مصرف بهينه آب در چارچوب اهداف توسعه پايدار به گونه اي كه تخريب آبخيزها، رودها، چشمه ها، قنوات و زيستگاه هاي آبي را به دنبال نداشته باشد و آيندگان هم بتوانند از آن استفاده نمايند. جامعه آماري تحقيق که به صورت پيمايشي انجام شده است، عبارتند از مجموعه كشاورزاني كه در استان همدان به كشاورزي اشتغال دارند

ادامه نوشته

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

ترویج و آموزش کشاورزی نوعی آموزش غیر رسمی به روستائیان و علاقمندان به کشاورزی برای آشنائی و استفاده از فناوری‌های نو جهت افزایش تولید و بهره‌وری و درآمد و ارتقای سطح زندگی تولیدکنندگان کشاورزی و رسیدن به اهداف توسعه کشاورزی و روستائی است.

ترویج کشاورزی یاری هدفدار در تصمیم‌گیری و شکل گیری نظرات تعریف شده است. کارشناسان آن را نوعی مداخله گری ارتباطی حرفه‌ای می‌‌دانند که توسط یک نهاد به منظور ایجاد تغییرات داوطلبانه رفتاری در کشاورزان با فرض داشتن منافع جمعی یا اجتماعی بنا می‌شود.

ادامه نوشته

برنج ژنتيکي با آلرژي مقابله مي‌کند

تغيير ژنتيکي براي دور کردن آفات و حشرات از غلات يکي از اولين دستاوردهاي مهندسي ژنتيک در کشاورزي و تغذيه بوده‌است .

دانشمندان ژاپني موفق به ايجاد تغييرات ژنتيکي در برنج براي درمان نوعي آلرژي شده‌اند.
وب‌سايت لايو ساينس از توليد اين برنج خبر مي‌دهد و مي‌گويد که آزمايش آن بر روي حيوانات نشان دهنده تا?ثير آن در درمان نوعي حساسيت به گرد درخت سدر است.
حساسيت به سدر از جمله آلرژي‌هاي شايع به گرد گياهان است که 20 درصد جمعيت ژاپن در فصل گردافشاني از آن رنج مي‌برد.
تغيير ژنتيکي براي دور کردن آفات و حشرات از غلات يکي از اولين دستاوردهاي مهندسي ژنتيک در کشاورزي و تغذيه بوده‌است و قدم بعدي ايجاد تغيير براي درمان بيماري‌ در مصرف کننده آن‌ها خواهد بود.
با اين حال سلامت مواد غذايي ژنتيکي همواره يکي از نگراني‌هاي مصرف کنندگان بوده‌است. تيم ژاپني توليد کننده اين برنج براي اطمينان حاصل کردن از اين امر دو نوع ژنتيکي و غيرژنتيکي برنج را براي مدت 26 روز به گروهي ميمون دادند و در پايان مطالعه هيچ مشکل براي ميمون‌هاي ايجاد نشد.
نتايج مطالعات پيرامون توليد اين برنج در ژورنال کشاورزي و شيمي تغذيه منتشر شده‌است
ادامه نوشته

ل

ل