نگهداري از ميوه ها

 

 
خيار بسيار حساس است و بعد از چند روز تازگي و طعم خود را از دست ميدهد. براي نگهداري خيار آن را از داخل کيسه ي پلاستيکي خارج کنيد،شسته و بعد از خشک شدن در يک قابلمه ي در دار بريزيد و در یخچال بگذارید.

ادامه نوشته

پروتئین سازی در یوکاریوت ها

عوامل دخیل در پروتئین سازی یوکاریوت ها  

شرح مراحل :

 * آغازی

 * طویل شدن

 * پایانی

باز دارنده های سنتز پروتئین

 * کلرامفنیکل

 * سیکلو هگزامید

 * اریترومایسین

 * فوسیدیک اسید

 * استرپتومایسین

 * پورومایسین

 * تتراسایکلین

 * ریسین و آبرین

 * سم دیفتری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+
در این جلسه به بررسی سنتز پروتئین در پروکاریوت ها می پردازیم . امیدوارم این مطلب را که حاوی عکس های بسیار عالی از کتاب های لودیش و بیوشیمی استرایر می باشد را دانلود کنید.
 

پروتئین سازی در پروکاریوت ها

فاکتور های مرحله آغازی

IF-1 *

IF-2-( GTP ) *

IF-3 *

فاکتور های مرحله طویل شدن

EF-Tu- ( GTP ) *

EF-Ts *

EF-G ( GTP ) *

فاکتور های مرحله پایانی

RF-1 *

RF-2 *

RF-3 ( GTP ) *

شرح مراحل :

* مرحله آغازی

*مرحله  طویل شدن

* مرحله پایانی سنتز پروتئین

 

 

.

 


 

+
این جلسه به بررسی مراحل کلی  سنتر پروتئین و آشنایی با یک سری از اصطلاحات و تعاریف لازم جهت شروع بحث اصلی می پردازیم و در جلسات آینده به بحث اصلی سنتز پروتیئن در پروکاریوت ها و یوکاریوت ها می پردازیم.

  چند تعریف:

*  کد های ژنتیکی

*  کدون مترادف

*  قالب خواندن

*  ساختمان مولکول tRNA

*  برهمکنش کدون و آنتی کدون

tRNA  * های میتوکندری

*  فرآیند شارژ شدن tRNA

* AARS

 

 

 

      

 

 

+

خدمت همه دوستانی که مباحث ارائه شده در بخش آموزش را دنبال می کنند سلام عرض می کنم . امروز ادامه جلسه پیش یعنی پردازش RNA را  در وبلاگ قرار می دهیم.

پردازش RNA (بخش دوم)

چند نکته

ساختمان کلی اینترونها

انواع اینترونها

*اینترونهای گروه I,II,III,IV

انواع پیرایش(splicing)

الف) فرایند خود پیرایشی(self splicing)

  * مکانیزم خود پیرایشی گروه I

  * مکانیزم خود پیرایشی گروه II

ب) پیرایش به کمک کمپلکس اسپلایسزوم (splicesome complex)

خروج mRNA از هسته

 

 

 

 

+ 
با سلام خدمت همه دوستان

امروز قصد داریم مطالبی را در مورد پردازش RNA در وبلاگ قرار دهیم که امیدواریم مفید واقع شود.

 

پردازش RNA (بخش اول)

شرح کلی

تغییر شیمیایی باز ها و قند ها

 * تغییرات شیمیایی باز U

 * تغییرات شیمیایی باز سیتوزین

 * تغییرات شیمیایی باز آدنین

 * تغییرات شیمیایی باز گوانین

برش و اصلاح نوکلئوتیدی

اضافه شدن کلاهک به انتهای 5َ مولکول mRNA یوکاریوتی

 * آنزیم فسفاتاز

 * گوانیل ترانسفراز

 * متیل ترانسفراز

اضافه شدن دم پلی A به انتهای 3َ مولکول mRNA یوکاریوتی

 * فاکتور های برشی CStF , CFII , CF I , CPSF

 * آنزیم پلی A پلیمراز ( PAP )

لینک دانلود اینجا کلیک کنید حجم2M  

+
امروز ادامه جلسه چهارم مولکولی با موضوع رونویسی ( Transcription ) در یوکاریوت ها رو تو وبلاگ می ذارم. امیدوارم که خوشتون بیاد.

فهرست مطالب رونویسی در یوکاریوت ها :
تفاوت های رونویسی در پروکاریوت ها و یوکاریوت ها 
RNA پلیمراز های یوکاریوتی:
  * RNA پلیمراز I
  * RNA  پلیمراز II و III

فاکتورهای نسخه برداری در یوکاریوت ها یا TF ( Transcription Factor )

  * فاکتورهای رونویسی RNA پلیمراز I

  * فاکتورهای رونویسی RNA پلیمراز II

  * فاکتورهای رونویسی RNA پلیمراز III

پروموتور های  یوکاریوتی:

  * پروموتور های ژن های کلاس I

  * پروموتور های ژن های کلاس II

  * پروموتور های ژن های کلاس III 

 مکانیسم شروع رونویسی در یوکاریوت ها

  * مکانیسم رونویسی در ژن های کلاس I

  * مکانیسم رونویسی در ژن های کلاس II

  * مکانیسم رونویسی در ژن های کلاس III 

 ترکیبات مهار کننده رونویسی

منابع

 

رونویسی در یوکاریوت ها   حجم 1.35M

 

 

 

 

 

+

سلام

تو این جلسه فرآیند رونویسی در پروکاریوت ها رو برای دانلود می ذارم. اگه خدا بخواد جلسه آینده رو به رونویسی در یوکاریوت ها اختصاص می دم.

فهرست مطالب این جلسه:

چند تعریف

  * پروموتور

  * پروموتور قوی

  * فرادست و فرودست

  * آنزیم RNA پلیمراز باکتریایی

مراحل رونویسی در پروکاریوت

1- مرحله آغازی

   * جستجوی پروموتور

   * تشکیل حباب رونویسی ( نسخه برداری )

   * سنتز پرایمر

2- مرحله طویل شدن زنجیره RNA

3- پایان رونویسی

   * پایان رونویسی مستقل از فاکتورRho

   * پایان رونویسی وابسته به فاکتور Rho

 

رونویسی در پروکاریوت ها  

 

 

 

 

سلام

امروز ادامه جلسه سوم مولکولی که ادامه همانند سازی DNA رو که موضوعش همانند سازی DNA در یوکاریوت هاست رو واستون تو وبلاگ می ذارم. البته بگم که یه سری از مطالب این بخش ترجمه خودم از کتاب لودیش و یه فایل PDF هستش و چون که می ترسم توی ترجمه ایرادی وجود داشته باشه اصل فایل pdf رو واستون می ذارم. در ضمن یه فایل پاورپوینت هم با همین موضوع تو جلسه امروز گذاشتم که می تونید دانلودش کنید.

 

راستی یادتون نره برای آرزوی موفقیت هر چه بیشتر دانشجویان و دانشمندان غیر ایرانی زیاد دعا کنید چون که اونا هستن که این مطالب رو تو سایتاشون بدون هیچ انتظاری می ذارن و اونا هستن که به پیشرفت علم بها می دن نه ما ایرانی ها .

آخرین مطلب امروز هم این که سعی کنید تو زندگی تون به عنوان یه دانشجو حداقل یه کار مفید انجام بدید.

 

 

فهرست مطالب :

شرح کلی و یاد آوری

عوامل دخیل در همانند سازی DNA یوکاریوتی

DNA* پلیمراز های یوکاریوتی

*پروتئین RFA

* پروتئین RFC

PCNA*

FEN1 و RNaseH

DNA* هلیکاز

T* - آنتی ژن

جدول مقایسه عوامل موثر در همانند سازی DNA یوکاریوت و پروکاریوت

مراحل همانند سازی DNA یوکاریوتی

 شروع همانند سازی در مخمر

همانند سازی در ویروس SV40

 

مطلب مربوط به تلومر و آنزیم تلومراز رو بعدا واستون می ذارم البته بگم که این موضوع توی فایل PDF به زبان اصلی هستش.

همانند سازی DNA یوکاریوتی ( فارسی ) حجم

 

 

همانند سازی DNA یوکاریوتی ( انگلیسی )   حجم 900kb


پاورپوینت مربوطه با حجم 500kb :


همانند سازی DNA

 

 
سلام

تو این جلسه می خوایم درباره همانند سازی DNA در پروکاریوت ها مطلب بذارم . تو جلسه آینده هم در رابطه با همانند سازی DNA در یوکاریوت ها مطلب می ذارم. موفق باشید.

فهرست مطالب :

شرح کلی
عوامل دخیل در همانند سازی پروکاریوتی

 * DNA پلیمراز ها
 * پروتئین SSBP
 * هلیکاز ها
 * Dam متیلاز
 * پرایموزوم
 * رپلیزوم
مراحل همانند سازی در پروکاریوت ها
 * شروع همانندسازی
 * ادامه همانند سازی
 * پایان همانند سازی
الگوهای مختلف همانند سازی DNA
 *الگوی سیگما
 *الگوی تتا
 *D-Loop
همانند سازی پلاسمید

 

 

 

 

 

 

 


تكنولوژي زيستي

فصل دوم : تكنولوژي زيستي
مهندسي ژنتيك در گياهان
يكي از خاصيت‌هاي مهم گياهان اين است كه مي‌توان در آزمايشگاه، از يك سلول گياه، يك گياه بالغ پديد آورد. اين خاصيت را ” باززايي “ مي‌گويند.
بنابراين، اگر بتوان فقط يك سلول گياه را تغيير داد، مي‌توان با كنترل رشد و تمايز آن سلول در آزمايشگاه، يك گياه بالغ با خصوصيات جديد توليد كرد.
وكتوري كه براي انتقال ژن‌ها به درون سلول‌هاي گياهي به‌كار مي‌رود،‌ پلازميدي است كه از باكتري Agrobacterium tumefaciens استخراج مي‌شود. در طبيعت، اين باكتري گياهان را آلوده مي‌كند و تومورهايي را به‌نام گال‌هاي تاجي در آن‌ها ايجاد مي‌كند. پلازميدي كه مسؤول ايجاد تومور است، ”پلازميد Ti“ ناميده مي‌شود. پلازميد Ti قسمتي از DNA خود را، كه TDNA نام دارد، به درون DNA كروموزومي سلول گياه ميزبان وارد مي‌كند. براي اهداف مهندسي ژنتيك، پژوهشگران از پلازميدي استفاده مي‌كنند كه خاصيت بيماري‌زايي آن ازبين رفته است.
ژني را كه مي‌خواهند وارد گياه كنند، درون پلازميد Ti قرار مي‌دهند. پلازميد نوتركيبي را كه به اين ترتيب ساخته مي‌شود مي‌توان به دو صورت به‌كار گرفت:
(1) مي‌توان آن را به باكتري آگرو باكتريوم بازگرداند و بعد با اين باكتري، گياهي را كه در محيط كشت قرار دارد، آلوده كرد.
(2) مي‌توان آن را مستقيما به درون سلول‌هاي گياه وارد كرد. به اين ترتيب پلازميد به درون DNA كروموزومي وارد مي‌شود. با بهره‌گيري از خاصيت باززايي سلول‌هايي كه پلازميد را دريافت كرده‌اند، مي‌توان گياهان بالغي ساخت كه نه تنها حاوي ژن مورد نظر باشند، بلكه بتوانند آن را به نسل‌هاي بعد نيز انتقال دهند.
مشكلي كه در راه استفاده از آگروباكتريوم وجود دارد اين است كه فقط گياهان دولپه با اين باكتري آلوده مي‌شوند. گياهان تك لپه، مثل ذرت و گندم كه از نظر اقتصادي حائز اهميت‌اند، نمي‌توانند با آگروباكتريوم آلوده شوند. مهندسان ژنتيك براي وارد كردن DNA به اين سلول‌ها از روش‌هاي جديد‌تري بهره مي‌گيرند كه يكي از آن‌ها، استفاده از تفنگ ژني است.


زعفران

زعفران با نام علمي ( .Crocus Sativus L ) از خانواده زنبقيان (Iridaceae) گياهي علفي، چند ساله، بدون ساقه و پيازدار است. پياز زعفران از نوع توپر و تقريبا كروي شكل با قطر 3 تا 5 سانتي متر و پوششي قهوه اي رنگ مي باشد كه در زير خاك قرار مي گيرد. هر پياز 6تا 9 برگ باريك، نظير برگ علفهاي چمني توليد مي نمايد. ريشه هاي زعفران ازنوع افشان هستند كه از قــاعده پيازها و از روي دايــره محيطي آن مي رويند. گل زعفران اولين اندامي است كه در اوايل پاييز ظاهر مي شود. در سال اول كشت، به علت ضعف پيازها و عدم استقرار كامل آنها در خاك و كشت عمقي، جوانه هاي گل توان كافي براي رويش ندارند و حتي برگها در سال اول ديرتر از معمول ظاهر مي شوند. پوشش گل از سه كاسبرگ و سه گلبرگ همرنگ بنفش تشكيل مي شود، به طوريكه تشخيص كاسبرگها از گلبرگها مشكل مي باشد. تعداد پرچمها سه و طول ميله پرچم دو برابر بساك است. بساك زعفران زرد رنگ مي باشد. مادگي در مركز گل قرار گرفته و داراي يك تخمدان است و از قسمت تخمدان خامه باريكي خارج مي گردد. خامه طويل و كشيده بوده به رنگ زردكمرنگ است كه به يك كلاله شفاف قرمز نارنجي سه شاخه اي به طول3-2 سانتي متر ختم مي شود. سه كلاله همراه با خامه پس از خشك كردن، زعفران تجارتي را تشكيل مي دهند.


اندامهاي مختلف گياه زعفران
تكثير زعفران از طريق ايجاد پيازچه هاي جديد كه از پياز مادر توليــد مي شود صورت مي گيرد. پياز زعفران در ماههاي تابستان به صورت غيرفعال و راكد در زمين باقي مي ماند و رشد دوباره خود را در حدود پايان تابستان شروع مي نمايد. بر طبق گزارشات موجود چندين واريته شناخته شده در كشورهاي مختلف كشت مي گردد.


تقسيم بندي انواع زعفران
در ايران معمولاً زعفران توليدي به چند شكل تقسيم بندي مي شود. يكي از اصطلاحاتي كه از ديرباز در اين زمينه مورد استفاده قرار مي گرفته زعفران دخترپيچ است. اين نوع زعفران شامل قسمت كلاله و خامه، (قسمت سرخ و قسمت سفيد يا زردرنگ زعفران) مي باشد كه در فارسي به آن زعفران دسته‌اي نيز گفته مي‌شود، و در خارج از كشور آن را به عنوان زعفران Bunch (دسته اي) يا Red & White(سرخ و سفيد) مي شناسند. در واقع قسمت قرمز دراين نوع زعفران بايدبين 75-70% باشد و قسمت ريشه يا كنج آن حدود30-25% است.
از نامهاي جديدتري كه بعداً مرسوم شد، زعفران سرگل يا به اصطلاح عاميانه زعفران سرقلم بود كه از زعفران دسته اي توليدگرديد، بدين نحو كه قسمتهاي زرد آن رابا قيچي كردن وسپس با استفاده از روش الكتريسيته ساكن جدا نمودند و زعفراني تميزتر و كاملاً قرمز به دست آوردند كه در زبان انگليسي به آن All-Red (كاملا سرخ) گويند و مشابه زعفراني است كه كوپه Coupé (قطع شده يا بريده)خوانده مي شود. بعدها زعفرانهايي را كه براي تهيه آنها مستقيماً قسمت قرمز(تنها شامل مقدار بسيار كمي از زردي) را از گل جدا مي‌كنند پوشالي ناميدند، شايد به اين دليل كه اين نوع يك حالت حجيم و پوشال مانند پيدا مي‌كند، كه البته پايگاه معتقداست اين اسم مناسبي نيست و بايد نام بهتري براي اين نوع زعفران انتخاب شود. هر كدام از اين زعفرانها ممكن است درجه يك يا دو و مرغوب يا نامرغوب باشند و هيچيك را نمي توان به ديگري ترجيح داد. آنچه كه مسلم است قدرت رنگدهي و كيفيت زعفران دسته به مراتب پايين تر از انواع ديگر زعفران است، همينطور از نظر روش خشك كردن چون با تاخير خشك مي شود و در واقع بخشي از قدرت رنگدهيش را در طول فرآيند خشك كردن از دست مي دهد كيفيت پايين تري دارد.
برخلاف نتايج بررسيهاي علمي و آناليزهاي انجام شده برخي تصور مي كنند زعفران دسته‌اي و حتي ريشه يا كنج داراي عطر بيشتري است. اين كاملاً اشتباه است، زيرا منشا مواد موثره زعفران (كروسين، پيكرو كروسين و سافرانال، مخصوصاً كروسين موجود در قسمت زردي(كنج) زعفران، كلاله آن است و مواد مذكور در اثر حركت در بافت گياهي از كلاله به آنجا انتقال پيدا كرده اند، خود زردي(كنج) نه تنها داراي مقدار قابل توجهي از آنها نيست(در مقايسه باكلاله) بلكه كروسين موجود در آن صفر است. از نظر عطر نيز تنها به اين علت كه به سبب نوع بافت گياهيش امكان جذب رطوبت بيشتري از كلاله دارد، معطرتر به‌نظر مي‌رسد.
وقتي زعفران سرگل را از زعفران دسته‌اي جدا مي‌كنيم، قسمت ريشه يا سفيد كه در فارسي به آن كنج يا سفيد زعفران و در اروپا به آن white (سفيد) يا style (خامه)گفته مي‌شود،جدا مي‌شود و در واقع نمي توانيم آن را زعفران تلقي كنيم. اين ماده كنج زعفران ناميده مي شود و تعريف زعفرن را شامل آن نمي‌دانيم.
از تقسيم بنديهاي ديگري كه وجود دارد تقسيم بندي است كه توسط بعضي از شركتها مورد استفاده قرار گرفته و در آن زعفران برمبناي كيفيت به درجه هايي تحت عناوين 1و 2و3 يا1و2و3و4 و همينطور حروف انگليسي مثل A،B و C درجه بندي شده اند. اينها استانداردهاي كارخانه‌اي هستند، و اميدواريم در آينده پايگاه زعفران بتواند با كمك موسسات ذيربط مثل مؤسسه استاندارد و اتحاديه صادركنندگان و ساير بخشها يك نامگذاري واحد را براي زعفران ايران رايج نمايد.

خواص میوه ها

  • خواص به
  • از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها تقویت کننده قلب، کبد و معده، تحریک کننده اشتها و...
  • انجير، تعرق را زياد مي‌كند
  • انجير، تعرق بدن را زياد مي‌كند، ادرارآور است و حرارت بدن را كاهش مي‌دهد.انجیر برای کسانی كه مي‌خواهند وزن اضافه كنند و يا براي بيماراني كه دوره نقاهت خود را مي‌گذرانند بسيار مفيد...
  •  فایده انار
  • حضرت محمد (ص) فرموده اند: هرکس انار بخورد، کینه و دشمنی را از خود دور کرده است....

 

ادامه نوشته

عوامل موثر در فرآیند های نموی درختان میوه

عوامل موثر در فرآیند های نموی درختان میوه
 

شناخت عوامل موثر وآگاهی از فرآیند های مهمی که در تشکیل و تکامل جوانه های گل دخالت دارد برای اداره موفقیت آمیز پرورش و نگهداری درختان میوه با هدف به حد بهینه رسانیدن بارآوری سالانه تولید در طول باغ حائز اهمیت می باشد. چرا که تولید در بخش باغداری منوط به گل انگیزی مطلوب و نهایتاً تولید پیوسته گلهای قوی می باشداین فرآیند های مهم که شامل آعازش و نموجوانه های گل که درطول تابستان و پاییز یک سال رخ می دهدو نیز گلدهی که در بهار سال بعد واقع می شود توسط شمار فراوانی از نیازها یا محرک های درونی و بیرونی کنترل می شوند.پس از فراهم آمدن شرایط مساعد و مطلوب فرمان گلدهی بوسیله برگها پس ازانگیخته شدن آنهابه جوانه های رویشی که روی گیاه وجود دارند و از ابتدا همگی رویشی بوده اند صادر می شودو تا وقتی که این فرمان صادر نگردیده جدانه های رویشی به همان حالت باقی می مانندهمین که فرمان گلدهی به جوانه های رویشی رسید دیگر برگشت ناپذیر بوده و حتی اگر شرایط گلدهی پس از آن نامساعد گردد تغییری درماهیت این امر ایجاد نمی شودو نهایتاًدرختان میوه پس از چند هفته که معمولاً 8 الی 10 هفته می باشد گل خود را پدیدار می سازند.در نظریه های قبلی محققان عدم موفقیت گل انگیزی را بعد از سال های پر محصول (Acrotory) به تخلیه کربوهیدرات ها و ترکیبات ازتی نسبت می دادند اما تشکیل جوانه گل در اصل به هورمون های گیاهی گل انگیزی و توازن آنها بستگی دارد .
غالب در ختان میوه تا قبل از رسیدن به سن3 تا 7 سالگی گل نمی دهندو برای رسیدن به مرحله گلدهی می بایست از فاز رویشی به فاز زایشی برسند و با توجه به اینکه فرآیند های نموی در مرحله بلوغ رویشی صورت می گیرد لذا رسیدن به این مرحله پروسه هایی رادر برمی گیرد که درک آن مفید می باشد.

• مرحله نونهالی

 نونهالی را می توان به صورت یک مرحله فیزیولوژیکی یک نهال که در طول آن نهال را نمی توان وادار به گل نمود تعریف کرد این مرخله در گیاهان چوبی بسته به عوامل محیطی و ژنتیکی ممکن است خیلی کوتاه و یا خیلی طولانی باشدوتمام بافتهای نونهال تا موقعی که به مرحله انتقال نرسیده اند نونهال می باشندو بافتهای نونهال تا پایان عمر درخت در پای درخت و در چای خود باقی می مانند. علاوه بر عدم توانایی گلدهیگیاهان نونهال را بوسیله چندین خصوصیت فیزیولوژیک و مرفولوژیک مثل برگهای شفاف لبه دار ، ساقه های خزنده ، ساقه های خاردار ، عادت نیمه دائم سبز(در گونه های خزاندار ) ، آسان ریشه زایی ساقه ومقدار کمRNA (اسید ریبونوکلئیک) در بافتهای آنها مشخص می شود. دوره نونهالی را اغلب می توان با افزایش سرعت رشد نهالهای جوان کوتاخ نمود زیرا برای رسیدن به مرحله بلوغ درخت باید به یک اندازه حداقل برسد

• مرحله انتقال

 بافتهای در حال انتقال بین قسمتهای کاملاً جوان و بالغ ساقه در ختان حله بذری یافت می شود و این مرحله بوسیله مقداری خصوصیات نونهالی و مقداری خصوصیات بلوغ مشخص می شود فاصله زمانی بین مرحله نونهالی و بلوغ عمدتاً سرعت رشد درخت و اندازه حداقل لازم برای رسیدن به بلوغ بستگی دارد در این مرحله گلدهی در روی ساقه های در حال انتقال می تواند صورن بگیرد ولی نه به آسانی ساقه های بالغ. 

 مرحله بلوغ

 بعد از مرحله انتقال ، بلوغ رویشی که معمولاً بار رسیدن به سن معینی در درختان صورت می گیرد و اصولاً نیازهاو محرک های درونی و بیرونی جهت تشکیل جوانه گل فراهم و تاثیرگذار است.
بطور کلی تشکیل سرآغازه یا طرح اولیه گل یک تغییر عمده می باشد که درختان میوه از مرحله رویشی به مرحله زایشی وارد می شوند یا اینکه در از نظر رشد به سن معینی رسیده باشد که برای این منظور باید نیازهای درونی وبیرونی گیاه جهت تشکیل و تمایز گل تشکیل شود اصولاً برای تشکیل گل نیاز به تمایز فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی می باشد تمایز فیزیولوژیکی جوانه های بارور اکثر درختان میوه معمولاً 3 الی 6 هفته قبل از جمله هورمون ها و کربوهیدرات ها از برگ به جوانه ها منتقل می شوندو متابولیسم RNA افزایش یافته تا پروتئین لازم برای تشکیل و تکامل یاخته های جدید تولید کندهمزمان با افزایش اسید ریبونوکلئیک و پروتئین میزان تقسیم یاخته ای افزایش یافته و در دور ه تمایز مرفولوژیکی بعاز تغییرات اساسی در جوانه قسمت های مختلف گل تشکیل می شود.

بنابراین مراحل تمایزفیزیولوژیکی و مرفولوژیکیی جوانه های بارور عبارتند از:


1
. گل انگیزی(Flower induction) :پدیده کیفی بوده و از طریق تغییرات تعادل هورمونی به وقوع می پیوندد.


2. گل آغازی(Flower initiation) : به فرآیندی تلقی می شود که در طی آن اثر بازدارندگی ژن ها تشکیل گل را متوقف می گردد و در این مرحله یاخته های اولیه بعد از تغییرات لازم از جمله تولیدRNA جدید برای سنتز پروتئین های مورد نیاز موجب گل آغازی می شوندو در پایان این مرحله تمایز یاخته ها انجام می گیرد در این مرحله تغییرات قابل مشاهده نبوده و صرفاً به صورت بیوشیمیایی می باشد.


3. اختصاصی شدن یا تمایز (Differentioation) : در این مرحله قسمتهای مختلف گل تشکیل می شود و در اکثر درختان میوه تمایزیابی جوانه هاوتشکیل طرح اولیه گل در طول فصل رشد صورت می گیرد.


4. نمو یا تشکیل شکوفه گل(Flower formation) : در این مرحله یاخته ها رشد سریع انجام داده و قسمت های مختلف گل قبل از خواب زمستانی و در برخی موارد بعداز استراحت تکامل می یابد.


5. شکفتن یا گلدهی(Bloom) : در این مرحله گل تکامل یافته در بهار شکفته می شود.

با توجه به مراحل فوق می توان گفت که فرآیند تغییرات تدریجی تشکیل جوانه گل یک فرآیند به شدت پیچیده است و تحقیق در این امر مستلزم آن است که در خت در مرحله نمو صحیحی قرار گیردو شرایط محیطی و فیزیولوژیکی درخت باید وسیله انجام این فعالیت باشد و دیگر فرآیند ها همزمان درخت نیز باید همسو بوده و مانع تشکیل جوانه گل نگردند. این عوامل موثروتاثیرگذارعبارتند از:

• شدت نور: شدت نوری که به یک جوانه می تابد بر آغازیدن جوانه گل موثر است و هرچه این شدت بیشتر باشد تشکیل گل افزایش می یابد.بطورکلی در تاج درخت سه ناحیه از این نظر تشخیص داده شده.
الف: بخش بیرونی تاج که بطورکل در معرض نور است(70 تا100 درصد نور کامل خورشید)                                    
ب: تاج نیمه روشن که در معرض30 تا 70 درصد نورخورشید است.
ج: بخش درونی تاج که در معرض کمتر 30 درصد نورخورشید است.
نکته مهم شکل تاج درخت و نفوذ نور در آن می باشد بطوری که در قسمتهای داخلی و مرکزی درخت بعلت کاهش دسترسی به مواد کربوهیدرات ، کم شدن رشد بافتهای مریستمی ، کاهش شدید فعالیت مقصد (Sink) کربوهیدرات و جلوگیری از تشکیل جوانه گل نهایتاً میوه کافی تشکیل نمی شود لذا درختان با شاخ وبرگ زیاد می بایست هرس شوند.

• هرس: هرس تابستانه برای افزایش نفوذ نور، تحریک دوباره رشد و کنترل اندازه درخت به مقدار زیادی بکار برده می شود ولیکن باید در مورد هرس دقت زیادی نمود چراکه در درختان جوان هرس باعث تشدید رشد رویشی و به تاخیر انداختن تشکیل جوانه گل می شود و در درختان مس به خاطرکاهش نقاط رشد میزان رشد رویشی تشدید می گردد .اما هرس ریشه به علت کم حجم شدن ریشه ها مقدارکمتری آب و در مواد غذایی در اختیار در خت قرار داده و باعث افزایش گلدهی می شود.
 
• سطح برگ: سطح برگ روی سیخک به استعدادآن برای تشکیل جوانه گل ارتباط دارد بطوری که برای حداکثر گل آوری 109تا 160 سانتیمتر مربع سطح برگ در هر سیخک لازم است لذا با کاهش سطح برگ که باعث کاهش کربوهیدرات در درختان و نهایتاًکاهش گلدهی را موجب می شود.

• نوع پایه: پایه های پاکوتاه و پایه هایی که از طریق تکثیر غیر جنسی تکثیر می شوند زودتر به گل می روند که احتمالاً علت ان تنطیم ژنتیکی آهنگ رشد و تولید محرک های گل آوری می باشد.

• تنظیم کتننده های رشد گیاهی: تولید محصول زیاد در یک سال بعلت تولید هورمون جیبرلین توسط بذر منجر به کاهش تشکیل جوانه گل در سال بعد می شود در چنین موارد استفاده از تنک کننده ها مانندسوین ، اسید نفتالین استیک و دی نیترو با کاهش میوه باعث کاهش جیبرلین و نهایتاً افزایش گلدهی را در بر دارد .

• دما: دما در فصل تابستان در هنگام تشکیل جوانه گل موثر است بطوری که دماهای بالادر اواسط تا اواخر تابستان به علت تغییردر آهنگ رشد شاخسارها ، تشکیل جوانه گل را کاهش می دهد.

• تغذیه: کود ازته و مواد ریزمغذی مانند بر و روی در تشکیل جوانه گل نقش داشته بطوری که مصرف فراوان کودهای ازته نه تنها باعث تاخیر در گلدهی می شود بلکه در درختان بارور کاهش گلدهی را موجب می شود و کمبود روی بطور مستقیم و نامستقیم در محدود کردن مقدار کربوهیدرات که کاهش رشدو تکامل گیاه و همچنین سنتزاکسین دخالت دارد وبا توجه به این که سیتوکنین برای تقسیم یاخته ای و رشدو تمایز یاخته ها و بافتها ضروری است کمبود آن سنتز این هورمون را گاهش می دهد.
  رطوبت: در زمان گلدهی رطوبت افزایش گلدهی را در بر دارد چون رشد رویش را کاهش داده و موادغذایی را در اختیار درخت قرار می دهد.

• باز وبسته بودن شاخه ها: در شاخه های افقی بعلت افزایش کربوهیدرات و احتمالاً سنتز اتیلن باعث افزایش گلدهی می شود.

• پوست برداری و حلقه برداری (Scolrling and Rining) : پوست برداری باعث افزایش گلدهی در شاخه ها و در درختان جوان باعث زودباردهی می شودواز طرفی حلقه برداری در مورد به گل نشاندن درختان پر کننده و نیز جهت تسریع گلدهی نهال های جوان در برنامه های اصلاح درختان استفاده می شود. نکته قابل ذکر این است که حلقه برداری در شاخه های کوچک و درختان خیلی جوان که برگهای آنها بر اثر عوامل مختلف ریزش کرده اثری در افزایش گلدهی ندارد.زمان حلقه برداری چند هفته قبل از تشکیل جوانه های گل در بهار و مکان آن تنه یا شاخه های اصلی است.
• فتوپریودیسم: عکس العمل گیاهان نسبت به تابش متوالی نور فتوپریودیسم نام دارد و این عکس العمل به طول روز برای جوانه گل مربوط به ماده رنگیزه ای بنام فیتوکروم می باشد.
• نسبت C به N : هرچه این نسبت بالاتر باشد گلدهی افزایش خواهد یافت.
• طول دوره استراحت و نیاز سرمایی: عدم تامین نیاز سرمایی زمان گلدهی را به تاخیر انداخته و ریزش گل افزایش می یابد.
• عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا: می توان گفت که با افزایش ارتفاع از سطح دریا زمان گلدهی نیز تاخیر می افتد.