پروانه ي آرد
پروانه ي
آرد
از خانواده ي pyralidae
زمستان به صورت لارو ولي در انبارهاي گرم بطور دائم فعال است .
لاروها از مواد آردي تغذيه مي كند و براي حفاظت خود يك پيله ي ابريشمي به دور خود
تنيده و در داخل آن پنهان مي شوند
لاروها قدرت جابه جايي و تغيير مكان نيز دارند و اغلب چنان آرد را مورد حمله قرار
مي دهند كه غير قابل مصرف مي شود .
علاوه بر آرد از ميوه ي خشك و قارچ تازه و خشك هم تغذيه مي
نمايند.
سموم
شیمیایی که برای مبارزه با آفات و بیماری ها تولید و مصرف می
شوند به طرق مختلف تقسیم بندی می شوند. بر اساس موجود هدف به انواع مختلف حشره
کش، لارو کش، تخم کش، کنه کش، قارچ
کش، باکتری کش، نماتد کش، حلزون کش، جونده کش و علف کش و...تقسیم
می گردند.
از اونجایی که من در زمینه حشره کش ها اطلاعات بیشتری دارم بیشتر در این زمینه
توضیح می دهم و توضیحات بیشتر رو به عهده دوستانی می گذارم که در زمینه ترکیبات
کنترل کننده بیماری ها اطلاعات دارند.:w10:
ابتدا باید یاد آور شد که مفهوم سم با آفت کش کاملا متفاوت است. سم
یک مفهوم کمی است و به معنی هر ماده ای است که بر روی موجود زنده اثر زیان آور
دارد که همیشه هم باعث مرگ نمی شود. در واقع می توان گفت که همه مواد سم هستند اگر
دز مصرفی آن مناسب نباشد.
آفت
کشها از دیدگاه نقطه اثر به انواع آفت کش های فیزیکی ( که از
راه های فیزیکی باعث اختلال می شوند مانند گرد های بی اثر اسید بریک و سیلیکاژل)، آفت کش
های پروتو پلاسمی( که باعث رسوب آنزیم ها می شوند مانند ترکیبات جیوه) ، آفت کش
های عصبی ( ایجاد اختلال در سیستم عصبی مانند سموم فسفره و کاربامات)، مهار کننده
های متابولیکی ( با جذب الکترون تولید انرژی را مختل می کنند مانند دی نیتروفنل ها
و مشتقات قلع و سیانور) و عوامل آلکیله کننده ( که در یک ترکیب حیاتی یک اتم
هیدروژن را با آلکیل جایگزین می کنند مانند متیل بروماید) تقسیم میشوند.
همچنین از نظر نوع ترکیب شیمیایی آفت کشها انواع مختلفی دارند
مانند: حشره کش های گیاهی، آفت کش
های بیولوژیک، روغن ها و حشره کش های معدنی، ترکیبات فسفره، ترکیبات
کاربامات، حشره کش های کلره، ترکیبات کنترل کننده رشد و
......
اما مراحل تهیه یک آفت کش به این صورت است:
1- سنتز و تهیه ترکیب در آزمایشگاه
2- انتخاب در گلخانه و تعیین فعالیت بیولوژیکی
3- انتخاب ترکیب و آزمایش در سطح محدود از مزرعه
4- آزمایش دراز مدت 3 تا 4 سال در مزرعه
5- ارائه به بازار بر اساس اجازه و حق استفاده محفوظ
در طی این مدت آزمایشات دیگری از نظر سم شناسی و اثرات ترکیب بر روی انسان و محیط
زیست انجام می گیرد. بنا بر این برای ورود یک ترکیب جدید سال ها زمان برای مطالعه
و ارزیابی صرف می شود.
آفت
کش ها معمولا دارای سه نام هستند. یکی نام عمومی است که یک نام رسمی است
که توسط ISO (International Organization for Standardization) تایید می شود.
دیگری نام تجارتی آفت کش است که از طرف شرکت سازنده تعیین میگردد که
یک ترکیب ممکن است چندین نام تجارتی داشته باشد. و نام سوم نام شیمیایی است که
ساختمان ترکیب را بیان می کند و بر اساس قوانین IUPAC( International Union of Pure and Applied Chemistry) تعیین می شود.
آفت
کش ها به صورت ماده نسبتا خالص یا تکنیکال ساخته شده و سپس طی فرآیندی
فرموله شده و به صورت قابل مصرف در می آیند. آفت کش ها انواع مختلف
فرمولاسیون را دارند که اگر مایل باشید مفصل توضیح میدهم.
اما یه مطلب دیگه اینه رنگ سموم حشره کش و یا قارچ
کش اهمیتی ندارند و به هیچ وجه نمی شه از روی رنگ ترکیبی را شناخت بای
حال باید بگم که اکثر حشره کشهایی که با فرمولاسیون EC وجود دارند به
رنگهای شیری و یا زرد شفاف هستند که بعد از رقیق شدن با آب به رنگ سفید تا شیری در
می آیند.
منبع: مرکز مقالات کشاورزی AKE( بزرگترین وبلاگ کشاورزی ایران )