تعیین وزن اکی والان با توجه به نوع واکنش

  • وزن اکی والان ماده‌ای که در یک واکنش خنثی شدن شرکت می‌کند، وزنی از آن ماده است که در آن واکنش با یک وزن فرمول گرم یون هیدروژن ترکیب می‌شود و یا یک فرمول گرم یون هیدروژن تولید می‌کند.
  • برای اسیدها و بازهای قوی و برای اسیدها و بازهایی که فقط یک یون یا فعال دارند وزن اکی والانی برابر با وزن مولکولی آنهاست.
  • برای اسیدها و بازهای قوی که دو یون یا فعال دارند و در یک واکنش اسید - باز با دو هیدروژن یا هیدرو کسید خود شرکت می‌کنند وزن اکی والانی نصف وزن مولکولی آنها است.
E = M / N
دراین فرمول ، E : وزن اکی والان ، M : وزن مولکولی و n : تعداد هیدروژن یا گروه هیدروکسید در یک اسید یا باز قوی است.

  • برای یک اسید چند عاملی که دارای دو یا چند هیدروژن با تمایلات متفاوت برای تفکیک شدن است تعیین اکی والان دشوارتر است. بعنوان مثال در تیتراسیون اسید فسفریک ، در تیتراسیون اول که اسید یک پروتون از دست می‌دهد وزن اکی والان اسید فسفریک برابر وزن مولکولی آن است در حالیکه در تیتراسیون دوم وزن اکی والان نصف وزن مولکولی است. تیتراسیون پروتون سوم اسید فسفریک جنبه کاربردی ندارد. بدون آگاهی از اینکه کدام یک از مراحل تیتراسیون در واکنش درگیر است، تعیین وزن اکی والان اسید فسفریک غیر ممکن خواهد بود.
  • وزن اکی والان گرم در واکنشهای اکسیداسیون احیا عبارت است از وزنی که بطور مستقیم یا غیر مستقیم یک مول الکترون تولید یا مصرف می‌کند. بنابراین وزن اکی والان هر ماده‌ای که در واکنش اکسیداسیون - احیا شرکت کرده است از تقسیم کردن وزن مولکولی آن بر تغییر عدد اکسیداسیون آن ماده بدست می‌آید.
  • وزن اکی والان برای یک نمک یا یک ماده شرکت کننده در یک واکنش رسوبی یا تشکیل کمپلکس برابر وزنی از ماده است که در صورت یک ظرفیتی بودن کاتیون یک مولکول گرم و در صورت دو ظرفیتی بودن نصف مولکول گرم و … کاتیون تولید یا مصرف نماید.

بنابراین برای تهیه یک محلول با نرمالیته مشخص ابتدا باید وزن اکی والانی ماده مورد نظر را و بعد از حل کردن تعداد مشخصی از وزنهای اکی والانی نرمالیته مورد نظر را بدست آورد.

لیست سایت های آپلود مجانی عکس

در این پست به معرفی سایتهای ارائه کننده فضای مجانی برای آپلود فایل پرداخته خواهد شد. توجه داشته باشید که برای آپلود فایل در این سایتها نیازی به برنامه های اف تی پی FTP نیست و به راحتی قادر خواهید بود در این سایتها فایلهایی همچون عکس و ... ذخیره کنید و مهمترین مزیت چنین سایتهایی سریع بودن امکان آپلود فایل و همچنین آماده کردن آنها ( قرار دادن کدهای لازم ) برای قرار دادن در مکانهایی همچون انجمنها است.

http://imageshack.us/index.php
سایتی برای آپلود انواع عکس و فایلهای فلش. (متاسفانه فیلتر شده )

http://www.hostedpictures.com
آپلود هر بار یک عکس بدون ثبت نام تا حجم 500 کیلوبایت

http://www.imagehigh.com
آپلود 10 عدد فایل عکس همزمان. حداکثر 2 مگابایت. خیلی کارامد!

http://img.majidonline.com
سیستم آپلود عکس مجید آنلاین. حداکثر تا 1 مگابایت بدون ثبت نام (ایرانی)

http://tinypic.com
آپلود فایل عکس تا حجم 250 کیلو بایت بدون ثبت نام. البته سرعت مناسبی ندارد! توصیه نمی شود.

http://www.imagedad.com
آپلود عکس تا حجم 1 مگابایت. بدون ثبت نام

http://xs.to
آپلود فایلهای گیف حداکثر تا حجم 500 کیلوبایت بدون ثبت

http://streamload.com
یک سایت فوق العاده برای آپلود بیش از 10 گیگ فایل ( حداکثر آپلود ماهیانه 100 مگابایت )

http://www.megaupload.com
آپلود انواع فایل تا 500 مگابایت. بدون دردسر ( البته همچین بدون درد سر هم نیست! )

http://www.uploadr.com
برای آپلود هر نوع فایل تا 300 مگابایت. بدون ثبت نام

http://rapidshare.de
فضای رایگان برای آپلود فایل تا 50 مگابایت. بعضی آی اس پی ها فیلتر کردن!

http://www.picvista.com
پیک ویستا. آپلود انواع عکس بدون ثبت نام (ایرانی)

http://www.kazimages.com
آپلود فایلهای عکس تا حجم 100 کیلوبایت. بدون ثبت نام

http://www.podomatic.com
فضای رایگان برای آپلود پادکست
Mirzaie2005-10-30 4:21:9

آفتابگردان

آفتابگردان
خصوصیات گیاهی:

آفتابگردان با نام علمی Helianthus annuus L . گیاهی است یکساله از تیره مرکبه Compositae

که بصورت بوته ای استوار رشد می کند . طول دوره رشد آفتابگردان بسته به رقم و کلیه عوامل محیطی از 90 تا 150 روز می باشد .

آفتابگردان ریشه مستقیم و توسعه یافته ای دارد که پتانسیل نفوذ آن در خاک به سه متر می رسد .پهنک برگهای که در معرض نور است همراه با خورشید تغییر جهت داده و همواره به حالت تقریباً عمود بر اشعه آفتاب قرار میگیرد .پهنکبرگ هنگام صبح بسوی شرق ،‌هنگام غروب بطرف غرب و ظهر رو به بالا می باشد .
ادامه نوشته

انتراگنوز گردو

 

در بين قارچهاي پاتوژن حشرات، رده Deutromycetes (قارچهاي ناقص) از اهميت بيشتري برخوردارند و در بين اين قارچها، در راسته Moniliales دو جنس مهم Beauveria sp. و Metarhizium sp.  وجود دارند كه به سهولت به تعداد زيادي از آفات خاكزي حمله كرده و در سطح گونه و نژاد تخصص ميزبان دارند. هردو جنس سموم قارچي (مايكوتوكسين) ايجاد مي كنند و در توليد حشره كشهاي جديد مورد استفاده قرار مي گيرند. از جنس Beauveria sp. دو گونه مهم B. bassiana و B. brongniartii بررسي مي شوند:

B. bassiana  بوسيله (Balsamo)Vuillemin در  1835 و B. brongniartii  بوسيله Saccardo در 1926 شناسايي گرديدند. خصوصيات جنس Beauveria  به صورت زير است:

ميسيليوم سفيد برنگ روشن با ظاهري كركي سفيد يا پودري، كنيدي برها منفرد كه به صورت نامنظم يا فراهم دور هم جمع مي شوند. بخش اسپورزاي كنيدي بر بعد از توليد كنيدي حالت زيگزاگ مي يابد. كنيدي ها شفاف، گرد تا تخم مرغي، يك سلولي و به صورت انفرادي به روي زوايد كوچكي تشكيل مي شوند. اين قارچ بصورت پارازيت روي حشرات زندگي مي كند، فاقد كلاميدوسپور بوده و براي بقا در بدن ميزبان به صورت غيرفعال در مي آيد.

تفاوت دو گونه B. bassiana و B. brongniartii :

در گونه B. bassiana كنيدي برها حالت فراهم دارند، ولي اين حالت در B. brongniartii ديده نمي شود. همچنين رشد زيگزاگ كنيدي برها پس از توليد كنيدي در B. bassiana شديدتر است و كنيديهاي اين گونه كروي مي باشند، درحالي كه كنيديهاي B. brongniartii بيضوي يا تخم مرغي شكلند.

نحوه اثر قارچ روي حشرات:

اسپور معلق در هوا روي كوتيكول مي نشيند و پس از جوانه زني، هيف قارچ آنزيمهاي تجزيه كننده پروتئين توليد مي كند كه كوتيكول را حل نموده و قارچ به داخل آن نفوذ مي نمايد و در آنجا تكثير شده و يا توليد سلولهاي شبه مخمري مي كند كه بافتها را تخريب خواهند كرد. اين قارچ در بدن حشره سمومي نظير بئووريسين و Oosporein توليد مي كند كه سيستم دفاعي حشره را مختل مي كنند و امكان رشد قارچ فراهم مي گردد. حشره آلوده 5-3 روز پس از آلودگي از بين رفته و قارچ وارد مرحله ساپروفيتي مي گردد و در شرايط مساعد توليد اسپورهاي غيرجنسي قابل پخش مي كند و در شرايط نامساعد به صورت غيرفعال در مي آيد. حشرات آلوده در مراحل اوج بيماري به سمت بخشهاي بالايي گياه خزيده و از ساير حشرات دور مي گردند. گفته مي شود اين رفتار، نوعي رفتار معادل قرنطينه است.

به علت حساسيت كنيديهاي اين قارچ به دما، رطوبت و نور، انواع تجاري آن كه به عوامل محيطي مقاوم هستند، توليد مي گردند كه از گونهB. bassiana چهار نوع Naturalis, BotaniGard, Mycotrol, Dispel و از گونه B. brongniartii مي توان به Betel اشاره كرد. فرمولاسيون Dispel حاوي ميكروگرانول رس به همراه ميسيليوم اسپورزاي قارچ است و بصورت اسپري بر روي برگ مصرف مي گردد و مقدار مصرف آن براي گياهان زراعي بطور متوسط 1000-750 ميلي ليتر بر هكتار است. اين محصول قابل اختلاط با انواع صابونهاي حشره كش، حشره كشها و روغنهاي امولسيونه مي باشد، اما نبايد آن را با قارچ كش مخلوط كرد و 48 ساعت پس از استفاده از آن نيز نبايد قارچ كش زد.

به منظور توليد تجاري B. brongniartii از يك سرخرطومي بنام Premnotrypes sp. استفاده مي شود كه از آفات مهم سيب زميني در آمريكاي جنوبي است. حساس ترين مرحله زيستي اين آفت به قارچ مرحله لاروي آن است كه در اين مرحله بيشترين تعداد اسپور در مدت زمان كوتاهي توليد مي گردد. سپس قارچ توليد شده بر روي لاروها به محيط كشت PDA براي رشد بيشتر منتقل مي گردد. گرچه اين قارچ اندام مقاومي براي پايداري در شرايط نامساعد ندارد، ولي در صورت نگهداري لاروهاي آلوده در شرايط سرد و خشك توانايي آلوده سازي خود را بيش از يك سال حفظ مي كند.

كاربردهاي B. bassiana در كنترل آفات:

1- كنترل سرخرطومي ريشه يونجه Sitona spp. : از اين آفت 6 گونه در ايران شناسايي شده است. قارچ بر روي لاروها و افراد بالغ اين آفت مؤثر مي باشد و عليه افراد بالغ آن مي توان از امولسيون قارچ استفاده نمود. كنيديهاي اين قارچ مي توانند سالها در خاك باقي بمانند. بنابراين لاروهاي اين آفت هدف بهتري در مبارزه محسوب مي شوند.

2- كنترل سوسك برگخوار سيب زميني Leptinotarsa decemlineata : قارچ بر روي مراحل لاروي آفت مؤثر مي باشد. در مصرف اين قارچ بر روي بوته هاي جوان سيب زميني بعلت واكنش با انرژي خورشيد، قارچ اثر خود را بسرعت از دست مي دهد. اما با افزايش رشد گياه، اين قارچ برگهاي بالاتر را بيش از برگهاي پايين پوشش داده، ولي دوام آن در برگهاي پايين تر بيشتر است. توصيه مي شود از اين قارچ عليه لاروهاي جوان اين آفت استفاده شود، اما مبارزه درازمدت نيز مي تواند بر وري لاروهاي سنين بالاتر اثر بگذارد، زيرا اين لاروها از برگهاي بالاي گياه تغذيه مي كنند، كه بي حفاظ است و راحت تر تحت تأثير سمپاشي قرار مي گيرد.

3- كنترل سن گندم Eurygaster integriceps : اين قارچ بر وري حشرات كامل زمستانگذران سن گندم مؤثر مي باشد و آزمايشات نشان دهنده پايداري اين قارچ در اين مرحله زيستي است. بمنظور بررسي اثر اين قارچ بر روي سن گندم آزمايشاتي در بستر كاشت و نيز بر روي گياه گندم صورت گرفت كه بيشترين تلفات در بستر كاشت مشاهده شد. در حال حاضر نيز آزمايشاتي بمنظور امكان استفاده از اين قارچ بر روي خود گياه گندم در حال انجام است.

 

+ نوشته شده در  دوشنبه 1385/07/10ساعت 10:42 قبل از ظهر  توسط انجمن  |  5 نظر

 

قرنها غلات ذخيره شده در كشورهاي نه چندان پيشرفته با افزودن انواع مختلف پودر از تهاجم حشرات محافظت مي شدند. رايج ترين اين مواد عبارت بودند از : خاكستر گياهان، اكسيد كلسيم و اولوميت.

با معرفي آفت كشهاي آلي در دهه 1940 به نظر مي رسيد كه روش علمي براي دفع آفات پيدا شده است. گرچه اين مواد فوايد بيشماري داشت، مشكلات جديدي هم بوجود آورد. يكي از اين مشكلات مقاوم شدن حشرات در برابر اين مواد بود. آلودگي محيط زيست، آلودگي مواد غذايي با  بقاياي اين مواد و در تماس بودن مصرف كنندگان با مواد شيميايي سمي، از ديگر مشكلات بشمار مي آمد.

تمامي اين موارد باعث شد كه گروه كوچكي از محققان پودرهاي مختلف را مورد بازنگري و آزمايش مجدد قرار دهند تا مؤثرترين آنها را انتخاب و اصلاح نمايند. احتمالا مؤثرترين پودر محافظ غلات، كه در طبيعت وجود دارد، خاك دياتومه است.

خاك دياتومه، تحت نام تجاري پرماگارد، بسيار سبك و پودري شكل است كه فاقد بو بوده و از بقاياي فسيل دياتوم ها به وجود مي آيد. دياتومها موجوداتي تك سلولي (نوعي جلبك) هستند كه جزء راسته ؟؟؟ مي باشند و حدود 150 ميليون سال قبل مي زيسته اند. دياتومها در آبهاي شور و شيرين، در خاك مرطوب و در سطح مرطوب گياهان يافت مي شوند.

نعش زنده هر دياتوم در پوسته سيسيلي كه خود ترشح مي كند، محصور مي شود. اين پوسته داراي تورفتگي ها و سوراخهاي ريزي است كه به موجود زنده امكان تبادل با محيط را مي دهد. وقتي دياتومها مي ميرند، صدفهاي آنها در اعماق دريا ته نشين مي شوند و طي زمان و تحت فشار آب به آنچه ما DE مي ناميم تبديل مي شوند.

صدف دياتومها از خارهاي تيزي پوشيده شده كه به درون بدن حشره نفوذ كرده و از طريق سايش باعث برش در كوتيكول مي گردد. آب بدن حشره از طريق اين زخمها خارج شده و منجر به مرگ حشره مي گردد. اگر حشرات از اين گرد بخورند، در تنفس، گوارش غذا و زاد و ولد آنها اختلال ايجاد مي شود.

متأسفانه DE باعث از بين رفتن حشرات مفيد، نظير زنبورها و كفشدوزكها مي شود. بنابراين در هنگام استفاده از آن بايد دقت نمود. DE به طريق فيزيكي عمل كرده و داراي اثر طولاني مدت خوبي است و هيچ پس مانده شيميايي در محيط ندارد. DE به ميكروارگانيسمهاي مفيد خاك آسيبي نمي رساند و حتي باعث بهبود ساختمان فيزيكي خاك مي شود، زيرا داراي معدني مهمي مثل Cu, Mg, Na است كه پس از نوشته شدن توسط باران در اختيار خاك قرار مي گيرد.

موجوداتي كه داراي اسكلت داخلي هستند، مثل پستانداران، مي توانند از خود در مقابل اين خارها محافظت كنند و هيچ آسيبي به آنها نمي رسد، زيرا قطعات آنقدر ريز هستند كه بريدگي ايجاد نمي كنند.

اضافه كردن DE به غذاي حيوانات به اندازه 2-1% انگلهاي داخلي آنها را كنترل مي كند و به هضم غذا كمك مي نمايد.

2 نوع DE در بازار موجود است كه فقط يكي از آنها را مي توان به عنوان حشره كش استفاده نمود. نوع ديگر به عنوان فيلتر در استخرهاي شنا بكار مي رود كه داراي حدود 60% سيليس بلورين است و نمي توان آن را براي انبارهاي غذا استفاده نمود، زيرا در پستانداران بيماري سيليكوز را ايجاد مي كند.

DE براي مقابله با انواع مختلف حشرات از جمله: سوسك حمام، ككها، ساسها، جيرجيركها، ملخها و ... و همچنين جانداراني نظير كنه ها، عقربها و رابها استفاده مي شود. لايه نازكي از DE در درز و شكافها، لوله هاي فاضلاب، زير و پشت اسبابها و سطوح ديوار و كف اتاق پاشيده مي گردد تا آفات مورد نظر را كنترل كند.

هشدار! DE نوعي پودر است، بنابراين بايد مواظب باشيد داخل چشم و شش نشود و در هنگام استفاده لازم است كه از ماسك استفاده نماييد.

براي كاربرد DE در انبار غلات يك فنجان سرپر از اين ماده را با مقدار 2 كيلوگرم غلات مخلوط مي كنند. هم دانه و هم DE حين عمل مخلوط كردن بايد كاملا خشك باشند، در غيراينصورت مخلوط غير يكنواختي بدست مي آيد.

مي توان DE را بصورت اسيدي در مزارع بكار برد. در اين صورت مقداري صابون مايع نيز به آن اضافه مي كنند تا سطح گياه چسبناك گردد.

سفیدک سطحی مو (انگور)

مو از مهمترين و ارزنده‌ترين محصولات كشاورزي منطقه سيستان بوده و منبع مهم درآمد باغداران اين مناطق مي‌باشد. بيماري سفيدك پودري مو يكي از عوامل كاهش كمي و كيفي اين محصول در سيستان است . عالم بيماري قارچي است كه مرحله جنسي آن Uncinula necator و مرحله غيرجنسي (ناقص) آن Oidium tuckeri ناميده مي‌شود. در مطالعات انجام شده مشخص گرديد كه پس از شروع فعاليت گياه، اگر به مدت چهار روز ميانگين درجه حرارت بيشتر از 16 درجه سانتيگراد و ميانگين رطوبت نسبي هوا بيش از 50 درصد باشد، قارچ رشد و فعاليت خود را در اين منطقه آغاز مي‌كند. درجه حرارت مناسب براي رشد و اسپورزائي قارچ 24-30 درجه سانتيگراد به همراه رطوبت نسبي بالاي 35 درصد و نور خفيف است . شرايط محيطي مساعد براي جوانه‌زني كنيديهاي قارچ در حرارت 22-28 درجه سانتيگراد، رطوبت نسبي بيشتر از 40 درصد و نور خفيف تعيين گرديد. به استناد بررسي انجام شده، دوره فعاليت و اسپورزائي قارچ در منطقه سيستان را به سه محدوده زماني مي‌توان تقسيم كرد: -1از حدود 9 تا 24 فروردين، به علت پائين بودن دما، فعاليت اسپورزائي قارچ كم است . -2از حدود 24 فروردين تا 17 ارديبهشت ، به علت مساعدبودن دما، رطوبت نسبي و نور فعاليت و اسپورزائي قارچ زياد است . -3از حدود 17 ارديبهشت تا اواسط تير، به علت بالابودن دما و نور و پائين بودن رطوبت نسبي هوا، فعاليت و اسپورزائي قارچ كاهش مي‌يابد. در اين منطقه قارچ عامل بيماري تا دماي 34 درجه سانتيگراد به رشد و اسپورزائي خود ادامه مي‌دهد و اگر ميانگين دما از 36 درجه سانتيگراد تجاوز نمايد (در اين تحقيق به مدت چهار روز آزمايش گرديد) فعاليت رويشي و زايشي قارچ كاهش يافته، از بين مي‌رود. زمستانگذراني قارچ در اين منطقه ميلسيوم درون جوانه‌ها سپري مي‌شود. جهت مبارزه با سفيدك پودري مو در سيستان اثر نه قارچ‌كش سيستميك از جمله تريميدال (نئوريمول 9)، بايلتون (ترياديمفون)، بايتان (ترياديمنول)، آلتو (سايپركنازول)، ايمپكت (فلوتريافول)، تيليت (پروپيكنازول)، كاليكسين (ترياديمورف)، توپسين ام (تيوفانات متيل) بادزهاي 100، 150 و 200 ميلي ليتر ماده موثر در هزار ليتر آب ، بنوميل (بنلت) به ميزان 0/5، 1 و 1/5 در هزار گوگرد و تابل - غيرسيستميك - به ميزان 7، 10 و 15 كيلوگرم در هكتار روي عامل بيماري آزمايش شد. نتايج بدست آمده نشان داد كه قارچهاي بايلتون و تريميدال بادز 100 ميلي ليتر ماده موثر و كاليكسين بادز 200 ميلي ليتر ماده موثر در هزار ليتر آب بهترين اثر را داشته، بيماري را بخوبي كنترل مي‌نمايند. قارچ‌كش بنوميل به ميزان 0/5 در هزار و گوگرد و تابل به ميزان هفت كيلوگرم در هكتار از نظر كنترل بيماري در گروه دوم قرار گرفتند. ساير قارچكشها يا صورت موثر و يا اصلا قادر به كنترل بيماري نبوده، لذا در اين منطقه قابل توصيه نمي‌باشند.

علفهای هرز

Paspalum laeve thumbnail

 

Paspalum urvillei thumbnail

 

Andropogon gerardi thumbnail

بقیه عکسها با اسم علفهای هرز  در ادامه مطلب

 

 

 

 

 

ادامه نوشته

معرفی آفات و بیماری های مهم در خیار گلخانه ای

خیار گلخانه ای

معرفی آفات و بیماری های مهم در خیار گلخانه ای

سفیدک دروغین (کاذب)
بیماری سرخی

1)                       عامل بیماری :

 قارچ                  pseudoperonospora cubensis

2) علایم :

 در سطح بالای برگ لکه های روغنی و زاویه دار زرد و قهوه ای به قطر 1تا2 سانتی متر

 در اثر پیشرفت بیماری در زیر برگ نیز لکه های ارغوانی یا بنفش ایجاد می شود

 حاشیه برگ ها خشک شده و...

ادامه نوشته

سایتهای مفیدکشاورزی

نام سايت

http://www.kermanagrijahad.ir

سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان

http://pir.ir

موسسه تحقيقات پسته

http://www.asir.ir

موسسه تحقيقات علوم دامي کشور

http://www.sabziran.ir/index.php

آموزشگاه کشاورزي سبز ايران

http://alonefarmer.blogfa.com

کشاورز تنها، مجله آنلاين کشاورزي

http://www.keshavarzejavan.com

مجله آنلاين کشاورزي کشاورز جوان،

http://www.pistachios.org

سايت پسته کاليفرنيا

http://www.aus-pistachio.com

سايت پسته استراليا

http://www.aeri-net.org

موسسه تحقيقات فني- مهندسي کشاورزي

http://www.insrc.org

مرکز ملي تحقيقات شوري

http://www.scwmri.ac.ir

مرکز تحقيقات حفاظت خاک و آبخيز داري

http://www.kerman-reja.ir

مرکز تحقيقات کشاورزي، منابع طبيعي و امور دام استان کرمان

http://www.giroft.agri-jahad.ir

سازمان جهاد کشاورزي منطقه جيرفت و کهنوج

www.agnic.org

مرکز اطلاع رساني شبکه کشاورزي

http://www.agrialt. Com

فن آوري و مديريت کشاورزي

www.agribiz.com

داد و ستد کشاورزي

www.fintrac.com

داد و ستد کشاورزي

www.ual.org

داد و ستد کشاورزي

http://www.iranagri.com

آمار و اطلاعات کشاورزي ايران

www.geocities.com/kerman-tarvij

مديريت ترويج کرمان

www.facility.agri-jahad.ir

تسهيلات بانکي و سرمايه گذاري

www.pri.ir

موسسه تحقيقات پسته کشور

www.nisiet.com

صنايع روستايي

http://www.cabi.org/whatsnew/whatsnew.htm

خبرنامه الکترونيکي براي محققان کشاورزان

http://www.iranagri.com

پايگاه جامع اطلاعات کشاورزي ايران

http://www.Iranwheat.ir

سایت گندم

http://www.tashilat.ir

سایت اطلاع رسانی تسهیلات اعتباری

http://www.parskarafarin.ir

سایت جامع اطلاع رسانی کارآفرینی

http://www.agribourse.com/Forms/MainPage.aspx

شرکت کارگزاري بانک کشاورزي

نگرشی بر تاریخچه و سوابق عملکرد فعالیتهای  مروجین کشاورزی در ایران

نگرشی بر تاریخچه و سوابق عملکرد فعالیتهای  مروجین کشاورزی در ایران


مقدمه
 انسان اولین و اخرین طراح و عامل تغییر و تحول و مهمترین سرمایه در فرایند توسعه و عمران است و همچنین وی طراح اصلی،عاملی عمده و سرمایه ای بدون بدیل برای توسعه است .توسعه و ترویج روستایی در عمل ،چیزی جز "انسان سازی"نیست و لذا نقش حیاتی عوامل اجرایی ترویج در همین نکته نهفته و مشخص است .
     عاملین اجرایی ترویج عمدتا در سه رده مشخص قرار می گیرند .دسته اول، عاملین ستادی؛ دسته دوم، گروه متخصصین و کارشناسان پشتیبانی کننده و دسته سوم ،گروه صحرایی یا "صف" ترویج که با روستاییان و کشاورزان تماسی رو در رو و چهره به چهره دارند ؛از این گروه تحت عنوان "مروجین کشاورزی" یاد می شود .مروج مقدمترین عنصر «صفی»تشکیلات ترویج و توسعه در جبهه روستادر راستای سازندگی بحساب می اید
ادامه نوشته

نقش دانش بومی در کشاورزی پایدار

دنیای امروز ما جهان تضادها و برخوردهاست. تضاد بین فرهنگ ها، ادیان، کشورها و ملتهای گوناگون. در چند صد سال اخیر یعنی از آغاز دوره رنسانس تا زمان حال، هر مقدار که انسان به پیشرفت های بیشتری نائل شده به همان میزان بر شمار برخوردها و تضاد ها در دنیای پیرامون خود افزوده است. یکی از این تضاد ها، برخورد بین دو مفهوم سنت و مدرنیسم است. شاید بتوان ریشه های این تقابل را در دوران استعمار جستجو کرد، دورانی که در آن استعمار گران روشهای نوین را در مستعمرات خود ترویج می دادند. این نوآوری ها و تکنیک ها اغلب دانش بومی و روش زندگی بومیان را ابتدایی، ابلهانه و ناکارا جلوه می دادند و تلاش داشته اند تا روشهای صنعتی را وارد زندگی آنها کنند تا از این طریق بتوانند بازده تولید را افزایش دهند. بدین ترتیب دانش و روش زندگی بومیان که در طی هزاران سال شکل گرفته بود به تدریج می رفت تا به فراموشی سپرده شود.
ادامه نوشته

ترویج و آموزش زنان روستای

آموزش، توانایی لازم را جهت درک صحیح از زندگی، اصول و قوانین حاکم بر روابط انسانی، کمال و معنویت، بهره‏برداری بهینه از منابع و رشد و تعالی فردی و اجتماعی را فراهم می‏آورد.

آموزش و پرورش گاهی برای بیان فعالیت فرایند یا دستگاه تربیتی به کار می‏رود و گاهی به نظام علمی یا رشته تحصیلی مطرح در نهادهای آموزشی که با این فعالیت، فرایند یا و نهاد سر و کار دارند، اطلاق می‏شود.

ادامه نوشته

نقش آموزشگر بزرگسال:

نقش آموزشگر بزرگسال:
آموزشگر بزرگسال نقش پيچيده و معني داري در پروسه آموزش دارد،نقش او بتدريج از دهنده اطلاعات به كنشگر تغيير نموده و براي ساليان زيادي فرض مي شد كه اصول و تكنيكهايي كه در آموزش كودكان استفاده مي شود به طور يكسان در كمك كردن بزرگسال در فرايند يادگيري موثر است از طرفي معلمان كودكان براي آموزش بزرگسالان بكارگرفته مي شدند..بعدها شخصي كه به خوبي آموزش ديده بود (يعني اهل فن بود) ،كسي كه به خوبي مي تواند و...
ادامه نوشته

بررسی روش های اقتصادی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی

مقدمه

يكي از سياستهاي جدي دولتها در امر امنيت غذايي، كاهش ضايعات غذايي است و از طرف ديگر سازمان FAO راههايي را براي جلوگيري از ضايعات مواد غذايي به مسئولان كشاورزي و تأمين كنندگان موادغذايي دولتهاي عضو، ارائه داده است.
موضوع با اهميتي كه دولتمردان هر كشوري بايد درنظر بگيرند تعيين خط مشي كلان در رابطه با كاهش ضايعات مي باشد و بعد از تعيين خط مشي و...
ادامه نوشته

کشاورزی پایدار

چكيده

امروزه با افزايش توليد كشاورزي به جهت رفع نيازمندي هاي رو به رشد جمعيت در حال گسترش ، نگراني در مورد آينده تامين غذا براي مردم مطرح گرديده است . آلودگي هاي آب ، خاك ، هوا و فرسايش خاك ، مقاومت آفات به سموم و گسترش كود شيميايي سبب گرديده تا به جهت حفظ منابع به گذشته و كشت هاي صنعتي برگرديم . زراعتي كه به هر صورت در عين پايين بودن بازده سلامتي آتي بشر را تضمين مي كند . در اين جا درصدد هستيم تا با اشاره به شيوه هايي نظير دام- مرتع ، جنگل زراعي ، مبارزه بيولوژيك و استفاده از گياهان تراريخته به جهت حفظ شرايط اكولوژيكي زمين گام هاي مثبتي را براي بهبود وضعيت كره خاكي برداريم .

ادامه نوشته

کشاورزی پایدار

چكيده

امروزه با افزايش توليد كشاورزي به جهت رفع نيازمندي هاي رو به رشد جمعيت در حال گسترش ، نگراني در مورد آينده تامين غذا براي مردم مطرح گرديده است . آلودگي هاي آب ، خاك ، هوا و فرسايش خاك ، مقاومت آفات به سموم و گسترش كود شيميايي سبب گرديده تا به جهت حفظ منابع به گذشته و كشت هاي صنعتي برگرديم . زراعتي كه به هر صورت در عين پايين بودن بازده سلامتي آتي بشر را تضمين مي كند . در اين جا درصدد هستيم تا با اشاره به شيوه هايي نظير دام- مرتع ، جنگل زراعي ، مبارزه بيولوژيك و استفاده از گياهان تراريخته به جهت حفظ شرايط اكولوژيكي زمين گام هاي مثبتي را براي بهبود وضعيت كره خاكي برداريم .

ادامه نوشته

تکنولوژی در کشاورزی سنتی

 

به طور عمده می توان به سه گروه 1- مکانیکی 2- شیمیایی 3- بیولوزیکی تقسیم کرد.

بین کشاورزی سنتی و مدرن از لحاظ تکنولوژی شکاف است. کشاورزی سنتی رکود تکنولوژی را دارد.

 

دلایل رکود تکنولوژی :

1-     عدم وجود تکنولوژی مناسب 2- عدم وجود آگاهی از روش های بهتر 3- عدم وجود انگیزه برای پذیرش تکنولوژی که این انگیزه به خاطر ریسک بالا باشد یا هزینه آن خیلی بالا باشد.

4-نارسایی های بازار

در کشور های پیشرفته نیروی کار کم است و سرمایه بالا است. اندازه زمین بزرگتر و سطح سواد کشاورز ها هم بالاتر است. اما در کشور های در حال توسعه عکس این است. تکنولوژی که در کشور های پیشرفته ایجاد شده است ،ممکن است انطباق کمی با کشاورزی سنتی داشته باشد. لذا در استفاده از تکنولوژی باید به دنبال تکنولوژی مناسب بود که لزوما تکنولوژی پیشرفته ای نیست.پس باید سعی کنیم تکنولوژی را بومی کنیم. که تکنولوژی بومی باید چند ویژگی داشته باشد.:

1-     هزینه آن پایین باشد.

2-    استفاده از آن ساده باشد.

3-    قابلیت افزایش و جایگزینی هم داشته باشد.

در کشور های در حال توسعه به دلیل فاصله ای که بین مراکز ایجاد تکنولوژی و مزارع وجود دارد و به دلیل ضعف در ترویج و آموزش خیلی مواقع کشاورز از تکنولوژی جدید مطلع نمی شوند.

همچنین 2 عامل نیز مانع از ایجاد انگیزه می شود. 1- ریسک بالا ی پذیرش 2- هزینه های پذیرش.

ویژگی تکنولوژی جدید ریسک بالای آن است. زیرا تا کنون امتحان خود را پس نداده است و هزینه های ناشی از اشتباه احتمالی نیز بالاست. از طرفی کشاورز سنتی به دنبال حداکثر کردن سود نیست و به دنبال حداکثر کردن مطلوبیت از طریق کاهش ریسک است . در صورتی که در کشور های پیشرفته هدف ماکسیمم کردن سود است و لذا پذیرش تکنولوژی جدید هم راحت تر است.

لیست منابع کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی ترویج وآموزش

اصول ترويج کشاورزي

عنوان کتاب

مولف

مباني ترويج کشاورزي و منابع طبيعي (جلد1و2)

دکتر  ايرج ملک محمدي

ترويج وآموزش کشاورزي            

دکتر فمي

بهبود ترويج کشاورزي              

صالح نسب وديگران

رسانش نوآوري ها

ترجمه دکتر کرمي و فنائي

نظريه پردازيها در تروج(جلد1و2)

دکتر کرمي

ترويج  کشاورزي در فرايند توسعه

دکتر اسدالله زماني پور

تاريخچه ترويج و آموزش کشاورزي

دکتر ايرواني

ü      اصول آموزش کشاورزي

عنوان کتاب

مولف

مهندسي فعاليتهاي ترويجي

دکتر يوسف حجازي

چهار بنيان

دکتر يوسف حجازي

آموزش کشاورزي                 

   دکتر موحد

مهارتهاي آموزش و پرورش

حسن شعباني

کليات نظام آموزش کشاورزي

ستاد انقلاب فرهنگي

آموزش اثر بخش

دکتر چيذري

ü      اصول آموزش بزرگسالان

عنوان کتاب

مولف

آموزش بزرگسالان و آموزش مداوم

دکتر غلامعلي سرمد

روشهاي سوادآموزي بزرگسالان

دکتر زهرا صباغيان

آموزش بزرگسالان

عيسي ابراهيم زاده

ü      توسععه و عمران روستايي

عنوان کتاب

مولف

جامعه شناسي توسعه و توسعه نيافتگي روستايي ايران

دکتر ازکيا

مقدمه اي بر جامعه شناسي توسعه روستايي

دکتر ازکيا

جامعه شناسي توسعه

دکتر ازکيا

مقدمه اي بر جامعه شناسي

چيتامبار

جامعه شناسي روستايي

دکتر وثوقي

تحولات اجتماعي در روستاهاي ايران

دکتر لهسائي زاده

ü      اصول مديريت

عنوان کتاب

مولف

مديريت در ترويج (چاپ جديد)

دکتر چيذري

سازمان و مديريت سيستم و رفتار سازماني

دکتر اقتداري

مديريت رفتار سازماني

دکتر علاقه بند

ü      زبان خارجي

عنوان کتاب

مولف

Agricultural extension

دکتر  ايرج ملک محمدي

فرهنگ کشاورزي و منابع طبيعي جلد 6 (ترويج وآموزش کشاورزي)

گروه مولفان

ترجمه چند مقاله تخصصي ترويجي

 

 

Peach -- Powdery Mildew

ادامه نوشته

شناسایی ومبارزه با علفهای هرز پهن برگ گندم

شناسایی ومبارزه با علفهای هرز پهن برگ گندم
 

1- مقدمه

زراعت به کلیه فعالیتهایی گفته میشود که توسط انسان انجام میشود و هدف ان تولید غذا به طور مستقیم یا غیر مستقیم برای انسان است به نحوی که علاوه بر استفاده از منابع موجود این منابع برای نسلهای بعدی حفظ شود ( کشاورزی پایدار ). امروزه افزایش سطح به منظور افزایش محصول به دلایلی مانند محدود بودن اب – محدود بودن مکانیزاسیون – همچنین زمینهایی که به هیچ وجه قابل کشت نیستند و ... روش مناسبی نیست لذا باید تمام تلاش خود را جهت افزایش عملکرد در واحد سطح بکنیم . مهمترین این روشها عبارتند از حفظ نباتات شامل مبارزه با علفهای هرز – مبارزه با بیماریها و مبارزه با افات است همچنین روشهای به زراعی و استفاده از ارقام اصلاح شده کمک زیادی به ما خواهند کرد .
در این مقاله سعی شده است که مهمترین راههای شناخت و کنترل علفهای هرز پهن برگ گندم به صورت اجمال و مفید اورده شود .
ادامه نوشته

Peach Leaf-Curl

Peach Leaf-Curl
Factsheet - ISSN 1198-712X   -   Copyright Queen's Printer for Ontario
Agdex#: 212/634
Publication Date: 10/83
Order#: 83-071
Last Reviewed: 10/83
History: Not Available
Written by: WP Roberts - OMAF


Table of Contents 

  1. Introduction
  2. How to Recognize the Disease
  3. Injury
  4. Cause
  5. Factors Favouring the Disease
  6. Control

 

 

ادامه نوشته

بیماریهای گیاهی  (آفات و بیماری های گیاهی)

مقدمه
سلامت و بهبود رشد گیاهان در درجه اول مورد توجه کسانی است که به کاشت گیاهان ، تهیه و توزیع فرآورده‌های گیاهی اشتغال دارند. میزان رشد و باروری گیاهان به فراهم بودن آب و مواد غذایی در خاک و تامین محدوده‌هایی از شرایط مناسب جوی مانند حرارت ، رطوبت و نور بستگی دارد. هر عاملی که سلامت گیاهان را به مخاطره اندازد، ممکن است در میزان رشد و باروری آنها تاثیر منفی داشته باشد و از ارزش آنها و فرآورده‌هایشان بکاهد. بیمارگرهای گیاهی ، شرایط جوی نامناسب ، علفهای هرز و آفات گوناگون عمده‌ترین عوامل تقلیل محصول و یا نابودی گیاهان و...
ادامه نوشته

زنگ سياه ساقه گندم wheat black stem rust

 

زنگ سياه ساقه گندم wheat black stem rust



زنگ سياه ساقه يكي از بيماريهاي شناخته شده غلات است. تقريباً در تمامي مناطقي كه اين محصول كشت مي‌شوند وجود دارد. Puccinia graminis tritici گندم، پوكسينيا P. g. avenae يولاف، و گونه پوكسينيا P.g.secalis چاودار را آلوده مي‌كند. علائم بيماري بيشتر روي ساقه وغلاف برگها ظاهر مي‌شود پهنك برگ و خوشه‌ها نيز ممكن است آلوده شوند. اسپور روي ميزبانهاي مختلف غلات توليد مي‌شود. يوريديوسپورها در داخل تاولها يوريديا توسعه يافته پس از مدتي اپيدرم را پاره كرده، توده‌اي از اسپورهاي قهوه‌اي مايل به قرمز آشكار مي‌شوند. تاولهاي زنگ نواري بزرگتر است.

يوريديا بيضي شكل يا كشيده وبافت اپيدرم در اطراف آنها پاره شده است. تاولها ممكن است در هر دو سطح زيرين و رويي برگ ظاهر شوند. يوريديوسپورهاي P.graminis قهوه‌اي مايل به قرمز، تخم مرغي شكل، با زوايد خار مانند هستند. توليد اسپور تا زماني كه گياه به مرحله رسيدن نزديك مي‌شوند ادامه مي‌يابد. با شروع مرحله رسيدن گياه توليد يوريديوسپور كاهش مي‌يابد. در اين زمان تليوسپورها درون تليا كه در محل يوريديها در ساير قسمتها تشكيل مي‌شود، به وجود مي‌آيند. تليوسپورها دو سلولي، تقريباً سه گوش وبه رنگ قهوه‌اي تيره هستند. تليوسپور قسمتي از پايه خود را همراه داشته، داراي ديواره ضخيم است. سلول انتهايي گرد يا نسبتاً نوك دار است. تليوسپورها اغلب اپيدرم را پاره كرده از آن خارج مي‌شوند. در طول زمستان تليوسپورها در بافت گياهي باقي مانده يا ممكن است با توليد بازيديوسپور، به صورت اولين مرحله توليد مثل جنسي به سربرند. زرشك معمولي Berberis vulgaris گونه‌هاي جنس ماهونيا Mahonia ميزبانهاي واسط براي Puccinia graminis هستند.

باد يوريديوسپورهاي زنگ سياه غلات را به مناطق دور دست منتقل مي‌كند. در طي دوره رشد گياهان ميزبان ، چرخه‌هاي توليد يوريديا هر 14-21 روز تكرار شده، موجب پخش سريع بيماري در مناطق وسيع مي‌گردد. اين بيماري به همراه زنگ قهوه‌اي شديداً مورد توجه متخصصان بيماري شناسي گياهي، اصلاح نباتات وساير دانشمندان است. در گذشته پيدايش نژادهاي فيزيولوژيك جديد از طريق توليد مثل جنسي، روي ميزبان واسط، زرشك، باعث كاهش شديد محصول مي‌شد و كارايي ارقام مقاوم را كاهش مي‌داد . جود اپيدمي در مرحله سنبله مبارزه انجام شود.

کنترل زنگ سياه ساقه:

ريشه كني زرشك و كار حساب شده روي ارقام مقاوم ، از جمله عوامل مهم در افزايش پايداري مقاومت به زنگ ساقه و كاهش اپيدمي زنگهاست.

سايپروکونازول(آلتو) SL 10% نيم ليتر در هکتار

تبوکونازول(فوليکور) EW 25% يک ليتر درهکتار

فلوتريافول(ايمپکت) SC 12.5% يک ليتر در هکتار

پروپيکونازول(تيلت) EC 25% نيم ليتر درهکتار.

کنترل شيميايي به محض مشاهده اولين علائم کانون کوبي شود. درصورت وجود اپيدمي در مرحله سنبله مبارزه انجام شود.
__________________

پاپایا  


پاپایا یکی از مفید ترین میوه ها برای خوردن است و به نظر بعضی از تمام میوه ها مقوی تر می باشد. در سال 1992 مرکز مطالعات علمی منافع عمومی (CSPI) - گروه مصرف کنندگان مستقر در واشنگتن – که در موضوع تغذیه تحقیق می کند پنجاه میوه را از نظر اثر کلی سلامت بخشی مورد مقایسه قرار داد.براساس یک سیستم امتیازبندی که برای درصد RDA نه ویتامین مجزا ، پتاسیم و فیبر به هر میوه داده شد پاپایا بهترین نمره را بدست آورد و پس از آن طالبی ، توت فرنگی ، پرتقال و نارنگی قرارگرفتند. پاپایا نه تنها بسیارمقوی بلکه بسیار خوش طعم می باشند.

پاپایا مستقیماً روی ساقه درختی بی شاخه می روید که ارتفاع این درخت به 30 فوت می رسد. این میوه از نظر گیاه شناســی توت است و عضوی از خانواده ای بسیارکوچک از میوه هاست که میوه گل ساعتی را دربردارد. پاپایا اشکال مختلفی دارد از گلابی درشت و تقریباً پوند گرفته تا شبیه یک خربزه کشیده 20 پوندی. تمامی پاپایاها دانه هایی سیاه رنگ و کمی شبیه خاویار دارند. گوشت این میوه از نظر بافت تاحدودی مانند خربزه است با نشانه هایی ازطعم موز ، هلو و انبه.

img/daneshnameh_up/e/ea/462px-Papaya.gif


برزیل با تولید حدود 43 درصد تولید جهان بزرگترین تولیدکننده پاپایا محسوب می شود. مکزیک دارای رتبه دوم و در پی آن هند ، اندونزی و زئیر قرار دارند. در واقع کل پاپایا مصرفی در آمریکا از هاوائی تامین می شود درحالیکه فلوریدا تعداد کمی از این میوه را تولید می کند.

انتخاب و نگهداری


معمولاً پاپایا را قبل از اینکه کاملاً برسند از درخت می چینند که به آن مرحله سبز بلوغ می گویند. آنها را به این خاطر زود می چینند چون درحین حمل و نقل به سرعت آبگزمی شوند. از این نقطه میوه سه مرحله را پشت سر خواهد گذاشت علامت آن افزایش نواحی زرد رنگ در سطح خارجی است ، که از پایین میوه آغاز شده و تا بالا ادامه مسیر می دهد. انتهای ساقه بهترین علامت برای تشخیص هرگونه پوسیدگی یا نشانه های دیگر بیش از حد رسیدن است. درمرحله دوم مقداری زردشدگی نمایان می شود. مرحله سوم به مقدار مساوی رنگ زرد و نارنجی ایجاد می کند. در چهارمین مرحله تقریباً 75 درصد رسیده که رنگ زرد آن غالب است. یک پاپایای رسیده عطری ملایم دارد و شبیه آوکادو کمی تحت تاثیر فشارهای اندک قرار می گیرد.

تصوراً شما می خواهید این میوه را در مرحله سوم زمانی که پاپایا نصف سبز و نصف زرد است خریداری کنید.این مسئله به شما اطمینان می دهد که میوه در در طول مرحله نهایی رسیدن آسیب ندیده است.پاپایایی که پوست آن کمتر هموار است هنوز برای خرید مناسب است مگر اینکه روی آنها نقاط شل یا فرورفته دیده شود.این میوه را اگر در خانه و روی میز آشپزخانه در دمای اتاق نگهداری کنند بیشتررسیده می شود.براساس یک قانون تجربی یک پاپایای سبزبرای پخته شدن به پنج تا هفت روز زمان نیاز دارد، مرحله دوم حدود دو تا چهار روز و مرحله سوم به یک تا دو روز زمان نیازمند است.پاپایا به گاز اتیلن حساس است بنابراین قراردادن این میوه در پاکتهای کاغذی به همراه میوه های تولید کننده گاز اتیلن مانند موز و سیب فرآیند رسیدن میوه را سرعت می بخشد. بنابراین بعد از رسیدن کامل پاپایا این میوه را از آن جدا کنید.پاپایای رسیده را می توان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.منجمد کردن این میوه را به شما پیشنهاد نمی کنم چون بعد از باز شدن یخ آن طعم خوبی نخواهند داشت.


آماده سازی


پاپایا مانند خربزه از راههای زیادی آماده می شود. متداول ترین روش بریدن آن به دوقسمت ، خارج کردن هسته های آن و خوردن گوشت با قاشق است.برش خورده این میوه مثل خربزه در صورت مواجهه با هوا تیره نمی شوند. ولی برخلاف خربزه دانه پاپایا با ارزش است. آنها را با آب بشویید و بعنوان چاشنی به غذا اضافه کنید. این دانه ها معطر و کمی تند می باشند.

اگر قصد خرد یا حلقه کردن پاپایا را دارید می توانید پوست آنرا جداکنید.از چاقوی میوه خوری یا چاقوی سبزی خرد کنی برای پوست کندن پاپایا استفاده کنید ، آنرا دو قسمت کنید ، دانه ها را خارج کنید و هرطورمایلید میوه راخرد کنید. پاپایا درسالادهای میوه یا کباب میوه طبیعتاً با سایر میوه های گرمسیری مثل انبه ، موز ، آناناس و نارگیل خوش مزه می شود.این میوه مثل آناناس تازه دارای آنزیمی است که مانع سفت شدن ژلاتین می شود بنابراین آنرا در سالادهای ژلاتینی نریزید.

پاپایا در صورت ترکیب با گوشت خوک بویژه ران آن و همراه با ماکیان بسیار خوش طعم می شود. کباب کردن ماهی یا غذاهای دریایی دیگر با سیخ به همراه قطعه های خرد شده پاپایا ترکیب بسیارخوبی است چون هر دوی آنها به سرعت می پزند.پاپایای بیش از حد رسیده را دور نریزید چون می توانید آنها را برای سس ها یا smoothie به همراه عسل و آبمیوه و احتمالاًکمی ماست پوره کنید.

پیشنهاد Tony
شیرابه پاپائین که از پاپایای خام گرفته می شود را خشک کرده و بعنوان ماده گندزدا ، هضم کننده ، صاف کننده آبجو و نرم کننده گوشت به فروش می رسانند. سعی نکنید خودتان با پاپایاس نرم کننده بسازید.

گونه های مختلف


Solo متداول ترین گونه موجود در آمریکا است و گونه ای است که در هاوائی رویش دارد.این گونه که به شکل گلابی است و حدود یک پوند وزن دارد دو دسته است: Kapoho و Sunrise.هر دوی آنها هنگام چیدن پوستی سبز رنگ دارند و هنگام بلوغ زرد یا نارنجی – زرد می شوند.گوشت Kapoho طلایی است درحالیکه در نوع Sunrise گوشت میوه نارنجی مایل به صورتی یا سرخ روشن است.

Waimanalo گونه ای مربوط به هاوایی است که در جزیره اواهو رویش دارد وکمتر رایج است.این گونه درشت تراز Solo بوده و گوشتی نارنجی – زرد دارد.
پاپایای مکزیکی در آمریکا همانگونه که جمعیت لاتین ما افزایش می یابد از محبوبیت بیشتری برخوردارمی شود.این گونه ار پاپایا دراز و استوانه ای است و گوشتی همانند Sunrise دارد اما رنگ آن تیره تراست.

گل ختمی

گل ختمی

                                      

 

گل ختمی (althaea officinalis) گیاهی است از تیره پنیرک یکساله و خودرو، گل و میوه و ریشه آن مصرف دارویی دارد .

خواص دارویی: طبیعت آن معتدل است، ملین و مسهل قوی، خلط آور، ضد سرفه ، پیچش شکم، قولنج و دانه این گیاه در درمان زخم‌ معده نیز سودمند است .

ادامه نوشته